Vikend buđenja lokacija

08_02_2013 / 14:14h  |  Foto: Luka Kivela
Vikend buđenja lokacija

Pred nama je vikend koji će nekoliko lokacija trgnuti iz zimskog sna, među njima i nogometne stadione, a u potrazi za što boljom ponudom posegnuli smo sve do Kaštela, Sinja, Imotskog, Metkovića...

Pred nama je vikend koji će nekoliko lokacija trgnuti iz zimskog sna, među njima i nogometne stadione, a u potrazi za što boljom ponudom posegnuli smo sve do Kaštela, Sinja, Imotskog, Metkovića… u kalendaru je upisano preko stotinu događanja!

Na još jednoj Bookari u Info zoni putopjesnikinja Maja Klarić pričat će o svojoj zbirci pjesama, putovanjima i Festivalu aktivističke poezije. Petak navečer možete provesti i u Gradskom kazalištu mladih uz predstavu Krčma, Alkar i Duga - omnibus od nekoliko dramatiziranih pripovijetki Dinka Šimunovića.

Split će tri petka za redom ugostiti vrhunske domaće i strane glazbenike u 3. izdanju ciklusa koncerata Jazz u veljači, a otvorit će ga Stochelo Rosenberg . Caffe Split niz akustičnih koncerata nastavlja uz Natali Dizdar. Iako u zimskom snu, O'Hara se i dalje ne predaje petkom uz Trash night, a razdrmat će se i u subotu uz popodnevni Dječji karneval i kasnonoćni Eastern/Western Party te na Valentinovo uz Libar. Old School Party u petak će u Legends bar dovesti hitove 70ih i 80ih, a u subotu će zvučati gotovo kao da sviraju Jimmy Hendrix, Jeff Beck, Freddie King i Stevie Wonder jer nastupa Trio Brodarić. Iluvizija u petak u Kocku donosi večer fuzije nespojivog - od igranke sve do ljute psihodelije, a u subotu PlesnjaQ. Quasimodo će se u petka gibati u ritmu Electro fufa, a u subotu će mu svoj obol dati Vojko & Zoni. U subotu će i Marko Brecelj, bivši član Buldožera, u Jungli izvesti glazbeno - scenski performans te prezentirati Video mekog terora, a kao predgrupa i postgrupa nastupit će Harpoon Blues Band. Buđenje iz zimskog sna najavljuje i Ghetto kojem će Antonov i Redukt dati ritam Deep tech-house partya.

Subota je začinjena i nogometom – u 15 sati u Parku mladeži Split dočekuje sarajevski Željezničar, a u 17 sati na Poljudu Hajduk dočekuje ljubljansku Olimpiju.

Nije to ni blizu potpuna ponuda vikenda, zagrabili smo i u druge gradove, a sve možete pročitati na infozona.hr/kalendar