Videom do nagrada

23_03_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com / Can Berkol
Videom do nagrada

PLURAL + video festival poziva zainteresirane mlade iz cijelog svijeta da prijave radove na temu migracije, raznovrsnosti i društvene uključenosti. Dobitnik osvaja novčanu nagradu u iznosu od 1000 dolara i put u New York.

PLURAL + video festival poziva zainteresirane mlade iz cijelog svijeta da prijave radove na temu migracije, raznovrsnosti i društvene uključenosti. Festival je nastao na inicijativu Saveza civilizacija pri Ujedinjenim narodima (UNAOC) i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Na festival se mogu prijaviti mladi do 25 godina. Ljudi prikazani u video mogu biti stariji, ali video mora prikazati mišljenja mladih o temama temu migracije, raznovrsnosti i društvene uključenosti. Odrasli mogu imati minimalnu ulogu u izradi videa. U slučaju da više mladih radi na jednom videu, on će se natjecati u dobnoj kategoriji sudionika koji je imao glavnu ulogu u izradi videa.

Natjecateljske kategorije se dijele po dobnim skupinama: kategorija do 12 godina, kategorija između 13 i 17 godina te kategorija između 18 i 25 godina. Dobitnik iz svake kategorije dobit će novčanu nagradu u iznosu od 1000 dolara. Uz to, po jedan predstavnik dobitnika iz svake kategorije bit će pozvan na PLURAL+ 2017 dodjelu nagrada u New York gdje će predstaviti svoj uradak.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac, sa potpisom roditelja, skrbnika ili druge odgovorne odrasle osobe ako je sudionik maloljetan. Video mora biti na engleskom ili imati engleske titlove. Video se može poslati poštom na DVD-u ili preko file hosting stranice.

Rok za prijavu: 4. lipnja.

Više informacija ovdje.