Vexi u podcastu U Zoni

14_11_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Vexi u podcastu U Zoni

Nova gošća podcasta U Zoni bila je Vedrana Krstulović - Relija, predsjednica Savjeta mladih Grada Splita i Koalicije udruga mladih koja vodi klub Kocka.

Nova gošća podcasta U Zoni bila je Vedrana Krstulović - Relija, predsjednica Savjeta mladih Grada Splita i Koalicije udruga mladih koja vodi klub Kocka. U razgovoru s Tomislavom Primorcem pričala je o Domu mladih, planovima sa Savjetom mladih te o svojoj DJ karijeri.

- Cilj mi je skupiti što više mladih ljudi oko Kocke, Koalicije udruga mladih i Savjeta mladih - zaključila je Vedrana, ističući da su sve to velike prilike za mlade. Prethodno je Tomislavu objasnila uloge Koalicije udruga mladih, Platforme Doma mladih i Savjeta mladih.

Nezaobilazno je bilo pitanje kako se Kocka nosi s posljedicama pandemije, a kroz razgovor o Domu mladih, pričali su o percepciji zatvorenosti zgrade za nove udruge i programe te o budućnosti prostora. Govoreći o prvim koracima novog saziva Savjeta mladih komentirala je interes mladih za politiku, ali i objasnila da je i sama prije smatrala da je politika ne zanima. Prisjetila se i početaka svoje DJ karijere za koju kaže da vjerojatno ne bi postojala da nije bilo Kocke kojoj, smatra, duguje i članstvo u Savjetu mladih pa i ostanak u Splitu.

U novoj sezoni podcasta U Zoni, razgovori s akterima pozitivnih priča i društvenih promjena objavljuju se svakih 14 dana. Tako će video iduće, 26. epizode biti premijerno prikazan u subotu, 27. studenog, u 20 sati na YouTube kanalu podcasta. Osim na YouTube kanalu, svi razgovori dostupni su i na audio platformama Spotify i Podbean.

Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.