Veliko finale Kvizanja!

06_05_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Veliko finale Kvizanja!

U velikom finalu Kvizanja rezervirano mjesto imaju pobjednici prethodnih šest kola pa je jako malo mjesta za one koji tek sada žele dokazati svoje znanje. Nakon šest tematskih kvizova, na redu je provjera - općeg znanja.

U velikom finalu Kvizanja rezervirano mjesto imaju pobjednici prethodnih šest kola pa je jako malo mjesta za one koji tek sada žele dokazati svoje znanje. Nakon šest tematskih kvizova, 11. svibnja u 20:30 na redu je provjera - općeg znanja. Prijavnica za dvočlanu ekipu dostupna je na klub.infozona.hr.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u svibnju
>> Prijavi ekipu na klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Prva sezona Kvizanja odigrala se 2011. godine, a ovo je prva sezona u kojoj je svako kolo bilo tematski određeno. Prvo kolo tako se održalo nekoliko dana prije parlamentarnih izbora i za temu je imalo - parlamentarne izbore. Drugo kolo za temu je imalo seks i drogu jer se održavalo u Mjesecu borbe protiv ovisnosti i nekoliko dana nakon Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a. Treće kolo uslijedilo je nakon gomile blagdanskih filmova i tradicionalno pogledanih repriza pa su pitanja bila iz područja filmske umjetnosti, a na traženje natjecatelja temu smo ponovili i u šestom kolu. Rekord u broju ekipa oboren je u četvrtom kolu, nekoliko dana prije 105. rođendana Hajduka, kada je tema bio upravo najtrofejniji hrvatski klub. U petkom kolu vrijedilo je poznavati informacije o glazbenim legendama.

Natjecateljska ekipa mora imati dva člana. U prvom krugu ekipe odgovaraju na 20 pitanja s ponuđenim odgovorima te dvije ekipe s najviše točnih odgovora ulaze u drugi krug u kojem do titule pobjednika vodi set od deset pitanja bez ponuđenih odgovora.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.