Uživanje u Električnom orgazmu

18_11_2012 / 12:20h  |  Autor: KMaja  |  Foto: arhiva
Uživanje u Električnom orgazmu

Oni koji su odabrali subotnju večer provesti u klubu O'Hara nisu pogriješili – u noći sa subote na nedjelju publika je tamo uživala u dvosatnom Električnom orgazmu...

Oni koji su odabrali subotnju večer provesti u klubu O'Hara nisu pogriješili – u noći sa subote na nedjelju publika je tamo uživala u dvosatnom Električnom orgazmu.

Koncert je po dobrom starom običaju počeo pola sata nakon ponoći, taman kada se klub pristojno popunio generacijom rođenih sedamdesetih i osamdesetih. Nakon što su na strateška mjesta na pozornici bili postavljeni mirisni štapići, Električni orgazam su nas pozdravili sa Pođimo, nakon koje je slijedio Vudu bluz.

– Na bini se čudne stvari događaju, bas zemljotres, bubrezi mi se pomeraju – komentirao je Gile koji je trenutak ranije i na ventilaciji pokušao intervenirati. No, problemi tehničke prirode nisu zaustavili bend u zadovoljavanju osjetila sluha fanova – slijedila je Mentalno, a zatim su se prebacili na Distorziju sa Ne postojim. Dok su započinjali pjesmu Pokaži mi (kakav je tvoj grad) kroz glazbu se probio zahtjev ekipe iz stražnjih redova: Igra rokenrol cela Jugoslavija!, ali bend je nastavio započeto. Nakon Kapetan Esid i ekipa iz prvih redova pokušala je sa svojim zahtjevom: Afrika!, no morali su se zadovoljiti sa Bejbe ti nisi tu. Konačno, nakon Hajde bejbe (daj da vidimo sad) veći dio publike je došao na svoje i kvalitetno zaigrao rokenrol; dapače preenergično, s obzirom da je ograda između izvođača i publike nakratko završila na podu.

Nastavili su sa Ja sam težak kao konj, nakon koje je ekipa iz prvih redova tražila Konobara, ali ni taj zahtjev nije prošao, već su nam odsvirali Bliži suncu, a nakon nje su nas počastili Leptirom. Uslijedile su Gde god da odem, Debela devojka, Nemaš nikom ništa da daš te Ja želim promene (baby, baby, baby, baby). – Kad smo već kod albuma Kako bubanj kaže, evo i pesme Kako bubanj kaže – najavio je Gile pjesmu kojom su zaključili nastup.

Naravno, publika je, čim su članovi benda odložili instrumente, vrlo glasno i jasno zahtijevala još, pa nije dugo trebao prije nego što se Električni orgazam vratio na pozornicu. Od Splićana su se oprostili fenomenalno odabranim setom: Konobar, Krokodili dolaze, Zlatni papagaj i Nebo zadovoljili su glazbene apetite posjetitelja i stavili točku na "i" na ugodnu glazbenu večer u poznatom okruženju. Da je moguće postići u prostoru bolji zvuk, bilo bi idealno, ali vjerujem da povremena mikrofonija i mutan zvuk iz pojedinih kanala nisu umanjili dojam dobrog koncerta i pozitivnu energiju kojom su ElOrg-ovci na dva sata ispunili klub.