Uspješna kaštelanska četvorka

27_09_2014 / 12:38h  |  Autor: Tena Filipović
Uspješna kaštelanska četvorka

Od 9. do 21. rujna održavale su se u Antwerpenu Specijalne olimpijske europske ljetne igre. Hrvatsku je predstavljalo 20 natjecatelja, a četvorka iz Kaštela polučila je odlične rezultate, o čemu smo razgovarali s Antonijom Kuzmanić, jednom od sudionika.

Belgijski Antwerpen ugostio je ovaj mjesec četiri tisuće sportaša iz čak osamdeset zemalja. Naime, od 9. do 21. rujna održavale su se tamo Specijalne olimpijske europske ljetne igre, namijenjene sportašima s intelektualnim poteškoćama, koje se održavaju pod motom Dopustite mi pobijediti, ako ne mogu pobijediti, neka budem hrabar u pokušaju. Hrvatsku je predstavljalo 20 natjecatelja a o dojmovima s putovanja i natjecanja razgovarali smo s Antonijom Kuzmanić, članicom Udruge tjelesnih invalida Kaštela.

- Iz naše Udruge na Igre se plasiralo četvero natjecatelja: Rea Trebec, Branimir Čorić, Stjepan Višić i ja i svi smo se natjecali u plivanju - ispričala je Anotnija koja osim plivanja trenira i kuglanje. - Za natjecanje sam se spremala osam mjeseci, dosta smo trenirali, uz pomoć naše trenerice Biserke Trebec. Očekivanja su bila realna, osvojila sam četvrto mjesto u leđnom i slobodnom stilu, a na natjecanju sam se osjećala odlično i opušteno, nije bilo nervoze.

Nastup ostalih članova također je bio uspješan, pa je tako Branimir Čorić osvojio zlato na 50 m slobodno, Stjepan Višić dvije bronce na 25 i 50 metara slobodno, a Rea Trebec također se okitila broncom, na 25 m prsno. - Osim nas, iz Hrvatske su išli i nogometaši, koji su bili peti. Ovo nam je bio prvi put da smo sudjelovali na Olimpijadi i super smo se proveli. Sportaši su u Belgiji boravili 12 dana tako da je osim za sport bilo vremena i za provod i razgledavanje. - Belgija mi se totalno svidjela i bila je uživancija obilazit razna mista, a upoznala sam neke drage ljude kojih ću se uvijek sjećati, pogotovo volontere Vlatka i Lizin - ispričala je Antonija te istaknula da nema što posebno izdvojiti jer je sve bilo lijepo, od početka do kraja. Koliko se naporan rad i trud isplatio, Antonija je opisala ovim riječima: - Ovo je za mene bilo jedno veliko iskustvo koje ću zauvijek pamtiti i presretna sam što sam bila dio ekipe.