Uskršnje izdanje Pasa u Kocki

23_04_2014 / 10:41h  |  Autor: Ana Kuić  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Uskršnje izdanje Pasa u Kocki

Uskršnji punk specijal u klubu Kocka obilježili su riječki punkeri Pasi. Usprkos standardnim problemima sa zvukom u Kocki, ispred pozornice nastala je šutka...

Uskršnji punk specijal u klubu Kocka obilježili su Pasi – riječki punkeri koji u svojoj 17 godina dugoj karijeri iza sebe imaju 4 albuma i nastupe sa svjetski poznatim bendovima kao što su NOFX, Bad Religion i Nomeansno.

Kocka je bila ugodno ispunjena oko ponoći, a publika je željno iščekivala da koncert počne. Čekanje se oduljilo skoro do 1, kada su Pasi započeli koncert pjesmom Iz kuta kruga s albuma Pravac paleolitik, a zatim je uslijedila Prekrasan svijet sa zadnjeg albuma - Reci mi da li te boli iz 2011. godine. Nakon kratkog obraćanja publici, Pasi su nastavili sa svirkom i, usprkos standardnim problemima sa zvukom u Kocki, ispred pozornice nastala je šutka. Na red je došla Svoje ja koja je razbudila i one koji su stajali sa strane, a sudionici šutke postali su brojniji. Obradom pjesme Istina odali su počast Mikrofoniji, a uz Pijune gotovo svi u publici glasno su zapjevali. Bend se još jednom zahvalio publici, a zatim je, očekivano, Jebotebog izazvala najveću euforiju među prisutnima. Atmosfera je došla do usijanja, a šutka je bila na samom vrhuncu. Pasi su se zatim pozdravili s publikom koja ih je zvala natrag na bis na kojem su odsvirali Odu i time zaključili svoje gostovanje u Splitu.