Uskoro 11. Sajam stipendija

11_10_2015 / 12:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: IRO
Uskoro 11. Sajam stipendija

11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja, u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja, održat će se u utorak, 13. listopada 2015., u Zagrebu te u četvrtak, 15. listopada 2015., u Rijeci.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u listopadu 2015. organizira 11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u dva sveučilišna grada, Zagrebu i Rijeci. Zagrebački program održat će se 13. listopada 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici a riječki 15. listopada 2015. na Sveučilištu u Rijeci, u zgradi Sveučilišnih odjela.

Partnerska je zemlja na ovogodišnjem Sajmu Slovenija, koju na Sajmu predstavlja čak 16 institucija, uključujući 4 slovenska sveučilišta. Na 11. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci mogućnosti za stipendije i studij predstavit će preko 80 izlagača iz Hrvatske i 17 različitih zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije.

Sajam je namijenjen svim zainteresiranima za stipendije i druge oblike financijske potpore, a posebno srednjoškolcima koji se pripremaju za studij, studentima svih razina studija te mladim profesionalcima zainteresiranim za ostvarivanje obrazovnih ciljeva u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim predstavljanja studijskih programa i mogućnosti stipendiranja održat će se i okrugli stolovi, predavanja i radionice za srednjoškolce i studente.

Među brojnim domaćim i inozemnim izlagačima na Sajmu će se predstaviti i Agencija za mobilnost i programe EU koja će između ostalog predstaviti  mogućnosti za mobilnost pojedinaca i međunarodnu suradnju u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja i mladih.

Više informacija može se pronaći ovdje.