USE-IT Split, drugi put!

21_01_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Erik Lončar
USE-IT Split, drugi put!

Predstavljanje drugog izdanja splitske USE-IT mape održat će se 27. siječnja u klubu Quasimodo. Ova informativna, zabavna, besplatna, nekomercijalna i u svemu originalna mapa sve je veći hit među mladim putnicima i djelatnicima u turizmu...

Predstavljanje drugog izdanja splitske USE-IT mape održat će se u klubu Quasimodo u srijedu, 27. siječnja, u 20 sati. Ova informativna, zabavna, besplatna, nekomercijalna i u svemu originalna mapa sve je veći hit među mladim putnicima i djelatnicima u turizmu te je od početka 2014. godine podijeljena u više od 60 tisuća primjeraka diljem svijeta.

>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program


U Europi postoji 40-ak gradova s USE-IT, mapama koje mladim putnicima pomažu da grad u koji dolaze dožive iz perspektive koju ne nude turistički vodiči te da se što lakše nauče ponašati kao lokalci. Ovakve mape promoviraju toleranciju i multikulturalnost te potiču mobilnost i informiranost mladih, a istraživanja pokazuju i da na originalan način promoviraju turističke destinacije i doprinose duljem zadržavanju turista u destinaciji. Nova splitska USE-IT mapa bit će dostupna i na mobilnoj aplikaciji za iPhone.

U prvom izdanju mlade Splićanke i Splićani otkrili su vršnjacima iz drugih gradova splitske zanimljivosti poput razlike između Kraševih slatkiša i rodbine te odgovora na pitanje kako krafne i burek potiču jedinstvo u raznolikosti. Kojih su šezdeset lokacija označili te koje su splitske posebnosti izdvojili u drugom izdanju, javnost će otkriti na promociji u klubu Quasimodo.

Uz voditelje i mlade volontere Info zone koji su izradili mapu, na promociji se očekuju i predstavnici Grada i Turističke zajednice. Mapa je realizirana u sklopu projekta Informativni centar za mlade Info zona koji je financirao Grad Split te uz podršku Turističke zajednice Grada Splita, ustanove DES i hostela Tchaikovsky i Quasimodo.

#idemuzonu #načemusiti

Posted by Info zona on 11. prosinca 2015