Upoznaj studij sociologije

30_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Roko Britvić
Upoznaj studij sociologije

Profesor sa Sveučilišta u Zadru u Info zoni će predstaviti Međunarodni združeni diplomski studij Kulturne sociologije. Program je besplatan za studente iz EU, a po završetku studija dobivaju zajedničku diplomu sva četiri partnerska sveučilišta.

Krešimir Krolo, profesor sa Sveučilišta u Zadru, predstavit će Međunarodni združeni diplomski studij Kulturne sociologije. Predstavljanje će se održati u petak, 1. travnja u 19 sati, u Info zoni.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u travnju
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Sveučilište u Zadru od 2014. godine studij organizira u suradnji sa Sveučilištem u Grazu, Sveučilištem u Trentu i Sveučilištem Masaryk u Brnu. Program je besplatan za studente iz zemalja Europske unije, a po završetku studija studenti dobivaju zajedničku diplomu sva četiri partnerska sveučilišta.

Studij omogućava studentima da kao znanstvenici i stvaratelji javnih politika doprinesu društvenoj preobrazbi i razvoju u uvjetima međusobno sve povezanijeg i globaliziranijeg svijeta. Težište je studijskog programa na znanstvenom istraživanju u službi društvenog, kulturnog i gospodarskog razvoja. Mogu ga upisati osobe sa završenim sveučilišnim preddiplomskim studijem od 180 ECTS bodova. Posebno povjerenstvo definira način upisa kandidata koji nisu završili prvostupnički jednopredmetni ili dvopredmetni studij sociologije.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.