Upiši zimsku školu stripa!

13_12_2015 / 23:34h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Upiši zimsku školu stripa!

Na Zimskoj školi stripa, koja će se održavati od 5. do 10. siječnja u Info zoni, mladi će moći naučiti ili unaprijediti vještine izražavanja u mediju stripa. Sudjelovanje je besplatno, materijal osiguran, a prijave su otvorene.

Na Zimskoj školi stripa, koja će se održavati od 5. do 10. siječnja u Info zoni, svaki dan od 18 do 20 sati, mladi će moći naučiti ili unaprijediti vještine izražavanja u mediju stripa. Sudjelovanje je besplatno, materijal je osiguran, a prijave su otvorene na infozona.hr/prijava.

>> Prati događanja u Info zoni na infozona.hr/program

Uz druženje, razgovor i crtanje, sudionici će razvijati ili usavršavati crtačke vještine u olovci i tušu. Predznanje i prethodno iskustvo nisu potrebni, a rad će biti prilagođen i za početnike i za one nešto naprednije crtače stripova. Dinamici radionice i inspiraciji crtača doprinijet će i kratki interaktivni zadaci o temama suzbijanja govora mržnje, razvijanja tolerancije i multikulturalnosti te borbe protiv nasilja nad ženama. Svi polaznici Zimske škole stripa moći će se nakon završetka Škole pridružiti radionici stripa koja se još od listopada u Info zoni održava četvrtkom i subotom te će u ožujku završiti izložbom odabranih radova.

Radionicu će voditi Ivan Svaguša, akademski slikar i autor stripova s višegodišnjim iskustvom vođenja sličnih radionica te Danica Kliškić, magistra pedagogije.

Aktivnost se realizira u sklopu projekta Stripolerancija - metoda učenja o toleranciji koji se financira u okviru Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, kojeg provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.