Upisi u Kuću kreativnog pisanja

03_02_2014 / 16:46h  |  Autor: I.Z.
Upisi u Kuću kreativnog pisanja

Krenuli su upisi u novi semestar Kuće kreativnog pisanja, i za 1. i za 2. stupanj tečaja. Treba reći i da će polaznici trećega semestra održati javno čitanje svojih radova u književnom programu Bookvica.

Krenuli su upisi u novi semestar Kuće kreativnog pisanja, i za 1. i za 2. stupanj tečaja, a traju do 19. veljače 2014.

Tečaj započinje 21. veljače 2014. Zainteresirani (uvjet je da budu stariji od 15 godina) se mogu prijaviti i dobiti podrobnije informacije profila Kuće na Facebooku ili e-maila [email protected].

Tečaj obuhvaća 40 sati u ukupnom trajanju od 4 mjeseca, a radionice se održavaju petkom poslijepodne i uvečer te subotom prijepodne. Jednom mjesečno, u sklopu bonus sati, organiziraju se druženja s inozemnim i domaćim književnicima i književnicama. Svim polaznicima zajamčen je nastup u književnom programu Bookvica, a zainteresiranima i nastup na Pričiginu. Nastava se održava u prostorijama Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata na adresi Dioklecijanova 7 u Splitu.

U protekla tri semestra kroz Kuću je prošlo sedamdesetak polaznika, koji su u siječnju i lipnju 2013. svoje radove predstavili široj publici na iznimno dobro posjećenim književnim večerima. Polaznici trećega semestra održat će javno čitanje svojih radova u književnom programu Bookvica u splitskom klubu Quasimodo 13. veljače 2014. u 20.30 sati.

Podsjećamo, projekt Kuća kreativnog pisanja pokrenula je 2012. godine koordinacija splitskih udruga za promicanje književnosti Bookvica, Kurs i Pričigin, u suradnji sa splitskim ogrankom Hrvatskog društva pisaca. U realizaciju projekta kao predavači su se uključili profesionalni pisci Marinko Koščec kao kreator programa, te Renato Baretić i Nebojša Lujanović.