UNIST traži novi vizualni identitet

15_02_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: UNIST
UNIST traži novi vizualni identitet

Otvoren je javno-pozivni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Sveučilišta u Splitu. Rok za primanje zahtjeva za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelj je do srijede 16. veljače 2022. do 20 sati. U drugom krugu osim odabranih pozvanih autora/kreativnih timova i svi ostali autori/kreativni timovi pozvani su sudjelovati u natječaju i raditi na izradi natječajnih rješenja te se ravnopravno natjecati za nagrade. Rok za predaju radova je 15. travnja.

Pozivni natječaj

Sveučilište u Splitu raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi javno-pozivni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Sveučilišta u Splitu. Zainteresirani autori i timovi mogu prijaviti interes za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelji tako da pošalju natječajnu prijavu na adresu [email protected] s naslovom ‘UNIST – prijava’. Rok za primanje zahtjeva za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelj je do srijede 16. veljače 2022. do 20 sati. U natječajnoj prijavi treba poslati ispunjenu digitalnu prijavnicu za tim, tekstualni dokument sa životopisom autora/članova tima (najviše 1 kartica teksta za samostalnog autora ili 2 kartice u slučaju grupe autora) i portfolio autora/članova tima s najviše 5 relevantnih radova predstavljenih u dokumentu veličine do 5 MB te do 20 stranica sadržaja.

Ocjenjivački sud će na temelju primljenih zahtjeva odabrati šest pozvanih natjecatelja koji će za rad na idejnim rješenjima dobiti obeštećenje u iznosu od 8.000 kn bruto, bez obzira na broj radova, u slučaju da nisu osvojili nagradu, a predali su natječajni rad u roku predviđenom Općim uvjetima Natječaja.

Opći uvjeti

Svrha natječaja je dobivanje jedinstvenog i kvalitetnog idejnog rješenja dizajna vizualnog identiteta Sveučilišta u Splitu. Na natječaju mogu sudjelovati profesionalni dizajneri – samostalni autori ili kreativni timovi. Predstavnik/voditelj tima mora biti dizajnerske struke. Članovi tima mogu biti i iz drugih struka, prema izboru voditelja tima. Studenti mogu biti članovi tima.

U drugom krugu osim odabranih pozvanih autora/kreativnih timova i svi ostali autori/kreativni timovi pozvani su sudjelovati u natječaju i raditi na izradi natječajnih rješenja te se ravnopravno natjecati za nagrade. Svaki od natjecatelja, autor ili tim, ima pravo sudjelovanja na natječaju s najviše 3 natječajna rada. Svi zainteresirani mogu sudjelovati na usmenom brifingu koji će se održati u četvrtak 24. veljače 2022. s početkom u 14 sati putem Zoom platforme.

Rok za postavljanje pitanja vezanih uz Opće uvjete i Projektni zadatak je do ponedjeljka 11. travnja 2022. Natjecatelji mogu postavljati pitanja putem elektroničke pošte na adresu natječ[email protected] s nazivom NATJEČAJ UNIST UPIT.

Vizualni identitet i sadržaj rada

Sveučilište u Splitu ovim natječajem želi dobiti novi vizualni identitet koji će iskazati njegovu specifičnost u odnosu prema drugim sveučilištima u Hrvatskoj i svijetu. Opće karakteristike novog dizajna trebaju naglasiti da je UNIST mlad i progresivan, mediteranski, inovativan, dinamičan, suvremen u povijesnom gradu, međunarodni, europski, održiv/zelen/plav. Rad treba sadržavati prezentaciju idejnog rješenja vizualnog identiteta Sveučilišta u Splitu u printanom i digitalnom obliku. Uz vizualnu prezentaciju obavezno je tekstualno obrazloženje koncepta, a mogu se priložiti i detaljnija pojašnjenja ako je potrebno.

Prezentacija treba imati označene brojeve stranica, bez naznačenog imena autora, tima ili studija. Svi drugi dijelovi natječajnog rada također moraju ostati neoznačeni kako bi se osigurala anonimnost. Natjecatelji uz natječajni rad prilažu potpisanu i popunjenu Prijavnicu koja je dio natječajne dokumentacije, a predaje se u zasebnoj zatvorenoj i neoznačenoj omotnici. Radovi se šalju kao preporučena pošiljka, dostavom ili donose osobno na adresu Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18, 10000 Zagreb, s naznakom: “Natječaj — UNIST”.

Nagrade

Dodjeljuju se tri novčane nagrade
1. nagrada 40.000,00 kuna
2. nagrada 30.000,00 kuna
3. nagrada 20.000,00 kuna


Rok za prijavu radova je 15. travnja 2022. do 17 sati.

Više informacija o natječaju i dokumentaciju možete naći na dizajn.hr.