Umreženi protiv siromaštva

16_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Udruga Most
Umreženi protiv siromaštva

Udruga Most od četvrtka, 17. svibnja, do subote, 19. svibnja u Splitu organizira Međunarodnu konferenciju "Umreženi protiv siromaštva". Tijekom tri dana predstavit će se priče o solidarnosti potekle iz Splita i pokušat će se odgovoriti na sve veće izazove na području suzbijanja siromaštva. Osim toga, zadnji dan održat će se i malonogometni turnir.

Udruga Most od četvrtka, 17. svibnja, do subote, 19. svibnja u Splitu organizira Međunarodnu konferenciju "Umreženi protiv siromaštva", koja će okupiti veliki broj organizacija i institucija iz cijele Hrvatske i susjednih država koje se bave problematikom siromaštva.

Prvi dan Konferencije, u četvrtak, 17. svibnja, u prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci, s početkom u 17 sati usmjeren je na dobre priče o solidarnosti koje su potekle iz našeg grada i priče po kojima je Split izniman u suzbijanju socijalne isključenosti. Predstavit će se i sportski projekti socijalnog uključivanja poput Hrvatske reprezentacije beskućnika te Reprezentacije beskućnika BiH.

Drugi dan, u petak, 18. svibnja, s početkom u 10 sati Konferencija se nastavlja u amfiteatru Pomorskog fakulteta na splitskom Sveučilištu (Glavni ulaz A-02 s južne strane PMF-a, Zgrada 3 Fakulteta) gdje će se panelisti pokušati odgovoriti na sve veće izazove na području suzbijanja siromaštva. U ime pokrovitelja, sudionike Konferencije će pozdraviti Jelena Hrgović, zamjenica gradonačelnika grada Splita i Katica Lažeta, voditeljica Službe za socijalnu politiku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.

U subotu 19. svibnja održat će se i 2. malonogometni turnir MoSt 2018. sa početkom u 9 sati na igralištu OŠ Gripe. Na turniru će, među ostalima, sudjelovati Hrvatska reprezentacija beskućnika, Reprezentacija beskućnika BiH, Udruga Naš Hajduk, Zajednica Susret, Udruga Bilo Srce i Centar za pružanje usluga u zajednici (Ex Centar za odgoj Split). Hrvatska reprezentacija beskućnika i Reprezentacija beskućnika BiH započele su sa pripremama za odlazak na Homeless World Cup, koji će se u studenom ove godine održati u Mexicu.

Konferencija „Umreženi protiv siromaštva“ se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH i Grada Splita te uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Ovaj događaj je tek jedan u nizu događanja koje će udruga MoSt organizirati tijekom ove kalendarske godine povodom 20. godišnjice djelovanja.