UMAS-ovci u Zoni: Izložba Pogledi

16_09_2015 / 13:39h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Mario Jerić, Josip Perić i Karlo Jović
UMAS-ovci u Zoni: Izložba Pogledi

Troje studenata Umjetničke akademije u Splitu predstavit će na zidovima Info zone svojih tridesetak radova. Radovi u različitim tehnikama prikazuju portrete s različitim emocijama.

Mario Jerić, Josip Perić i Karlo Jović, trojica studenata Dizajna vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, predstavit će na zidovima Info zone svojih tridesetak radova. Izložba Pogledi otvorit će se u subotu, 19. rujna, u 20 sati.

Radovi u različitim tehnikama prikazuju portrete s različitim emocijama. Inspiraciju za izložbu pronašli su na prvoj godini kada su dobili zadatak nacrtati sto lica eksperimentirajući u različitim tehnikama.

>> Prati Zonin program na infozona.hr/program

Mario, inače crtač grafita, u nekoliko je različitih tehnika stvarao nasmiješena lica za koja kaže da samo oči otkrivaju krije li se iza smješka sreća ili zloba. Josip je odlučio istražiti metodu digitalnog crtanja te odgovoriti na izazov kako izrazom lica prezentirati različite uzroke ljutnje. Karlo je jedini prije fakulteta završio Školu likovnih umjetnosti u Splitu te je već izlagao svoje radove, a ovaj će se put javnosti predstaviti radovima crtanim ugljenom na platnu.