Uključivanje mladih - može li bolje? Sudjeluj u diskusiji!

11_03_2024 / 09:38h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Uključivanje mladih - može li bolje? Sudjeluj u diskusiji!

Razmjena informacija i stavova.

U utorak, 19. ožujka, u 18 sati u Razredu u splitskom Domu mladih Info zona održat će javnu diskusiju pod nazivom "Uključivanje mladih - može li bolje?". Za mlade, donositelji odluka i osobe koje rade s mladima ovo je jedinstvena prilika da se informiraju o aktualnostima te razmjene iskustava i stavova o uključivanju mladih u proces donošenja odluka .

Zašto je važno uključiti mlade u proces donošenja odluka, je li Zakon o savjetima mladih protuustavljen i koji su alternativni modeli uključivanja mladih tek su neke od tema razgovora. Hrvatski sabor je prošle godine usvojio izmjene i dopune Zakona o savjetima mladih, no isti je Zakon početkom ove godine upućen Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti. Info zona je aktivno sudjelovala u izmjenama i dopunama Zakona, a uključena je iu aktualna događanja koja će možda rezultirati novim izmjenama i dopunama. Pridruži se diskusiji i iskoristi priliku za razgovor o aktualnostima i izazovima uključivanja mladih u proces donošenja odluka. 

Za sudjelovanje je obavezna prijava putem  prijavnice .

Info zona diskusiju organizira u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split, u sklopu projekta Mreže mladih Hrvatske "Borba za pravo na participaciju i reprezentativnost". Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.