Uključivanje mladih - kako dalje? Krenula je potraga za odgovorom.

29_05_2024 / 11:51h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Uključivanje mladih - kako dalje? Krenula je potraga za odgovorom.

Prve aktivnosti projekta.

Protekloga vikenda održale su se prve aktivnosti projekta "Uključivanje mladih - kako dalje?". U narednim mjesecima mladi će biti angažirani na praćenju provedbe Zakona o savjetima mladih te promoviranju i propitivanju alternativnih načina uključivanja mladih u procese donošenja odluka. 

Trodnevna edukacija i sastanak u Eko kampusu "Krka" od 24. do 26. svibnja okupio je desetak mladih iz cijele Hrvatske i njihove mentore. Kroz neformalne metode rada mladi su proširili svoja znanja o uključivanju mladih i Zakonu o savjetima mladih, ali i o certifikatu Youthpass. Usuglasili su i prve dogovore oko provedbe konzultacijskih sastanaka s mladima i donositeljima odluka koji će se održati krajem godine. Zadovoljstvu sudionika i nezaboravnim iskustvima doprinio je i zajednički obilazak prirodnih ljepota gornjeg toka rijeke Krke.

Projekt "Uključivanje mladih - kako dalje?" financiran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+. Nositelj projekta je Info zona iz Splita, a partneri su Udruga “Delta” iz Rijeke, Udruga IKS iz Petrinje i Udruga mladih Ilok “Volja”.