Uči voditi volontere

14_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Udruga MI
Uči voditi volontere

Udruga MI - Volonterski centar Split u travnju organizira trodnevnu, besplatnu edukaciju o menadžmentu volontera, koja će se održati u travnju u Splitu.

Udruga MI - Volonterski centar Split organizira trodnevnu edukaciju Menadžment volontera koja će se odvijati 21. travnja, 22. travnja te 29. travnja od 10 do 15 sati u prostoru Udruge.

Cilj je edukacije razviti/unaprijediti postojeće sposobnosti, vještine, znanje i stavove predstavnika organizatora volontiranja kako bi razvili i/ili unaprijedili volonterske programe u svojim organizacijama. Hrvatski zavod za zapošljavanje je u sklopu mjera za poticanje zapošljavanja Pokreni zajednicu 2014. otvorio mogućnost da neprofitne organizacije usmjerene mladim osobama putem javnih radova u trajanju do 12 mjeseci uključe koordinatora volontera u svoj rad. Stoga je edukacija namijenjena organizatorima volontiranja koji predstavljaju udruge, javne ustanove (zdravstvo, obrazovanje, socijalna skrb, kultura), zaklade, vjerske ustanove, tijela državne uprave, jedinice lokalne ili regionalne samouprave, turističke zajednice i sindikate.

Moguće je prijaviti najviše dvoje sudionika iz jedne organizacije koji se prijavom obvezuju sudjelovati na svim danima edukacije. Za sve sudionike osigurana je besplatna edukacija, konzultacije, materijali i prostor, dok ostale logističke troškove (putovanje, smještaj) sudionici trebaju sami osigurati.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u edukaciji trebaju ispuniti prijavnicu i poslati je e-mailom na [email protected], faxom na broj 021/329-131 ili je osobno odnijeti u prostorije Udruge MI na adresi Sinjska 7/II, Split.

Rok za prijavu: 8.travnja 2016.