Uči o mobilnim aplikacijama

02_10_2015 / 11:51h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: YouTube / Screenshot
Uči o mobilnim aplikacijama

Xamarin Hackday edukativni je program koji će se održati 17. listopada u Splitu i 21. listopada u Zagrebu. Tijekom programa sudionicima će se pomoći u razvoju mobilnih aplikacija na Xamarin platformi - zahvaljujući predavačima i mentorima iz lokalnih i globalnih IT poduzeća.

Program su pokrenuli udruga UPIT, studenti Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) , studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.  Polaznici (primarno studenti) educirat će se za razvoj mobilnih aplikacija na Android, iOS i Windows Phone platformi putem Xamarinovih alata. Pritom će polaznicima na raspolaganju stajati tri predavača i pet mentora.

Prijava se vrši putem internetske stranice gdje polaznici, između ostalog, trebaju priložiti i životopis. Glavnu će temu odrediti  predstavnik Xamarina Miljenko Cvjetko te će polaznici na tu temu razvijati aplikacije i rješenja u timovima (a ukoliko polaznici nemaju vlastiti tim, grupirat će ih mentori). Najbolji timovi i njihove ideje biti će upućeni na programe koji će im omogućiti daljnji razvoj; primjerice Student Business Academy, Studentski Poduzetnički Inkubator, Zagrebački Inkubator Poduzetništva, App Start Contest, Software StartUp Academy ili organizacijama i udrugama koje djeluju na njihovu području. Sudjelovanje je besplatno.

Osim znanja i vještina koje će polaznici moći usvojiti, na svakom Hack Dayu postoji mogućnost da se osvoji 1 000 kuna za najbolji ostvareni napredak. Pobjednika će proglasiti predstavnik Xamarina i mentor.

Više informacija i program Xamarin Hack Daya mogu se pronaći ovdje.