Uči o medijima i manjinama

13_05_2014 / 13:53h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Facebook
Uči o medijima i manjinama

U Baškoj će se Vodi održati besplatna edukacija za novinare pod naslovom Uloga medija u afirmaciji prava manjina. Svi su troškovi u potpunosti pokriveni.

 Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus poziva sve zainteresirane na trening za novinare i novinarke pod imenom Uloga medija u afirmaciji prava manjina, koji će se održati od 28. do 30. svibnja 2014., u Baškoj Vodi.

Mediji imaju veoma važnu ulogu i utjecaj na društvo, na društvene prilike i afirmaciju pojedinih društvenih skupina, te je jedan od ciljeva treninga i podržati i umrežiti novinare i novinarke na području RH koji su zainteresirani za uključivanje manjinskih tema i različitosti u medijski prostor, u demokratske procese - bez diskriminacije i viktimizacije, koristeći odgovarajuću terminologiju i pristup.

Trening se organizira u okviru projekta Biram društvo bez diskriminacije koji udruga Cenzura Plus provodi u partnerstvu s Uredom pučke pravobraniteljice, Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, Hrvatskim novinarskim društvom, Centrom za mirovne studije, Zagreb Pride-om, Centrom za građanske inicijative Poreč i Centrom za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć Vukovar, a financira Europska unija i sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Ured za udruge Vlade RH.

Trening je besplatan za sve sudionike/ce. Troškove puta javnog prijevoza (uz predočenu kartu), smještaja, hrane i radnih materijala pokrivaju donatori i udruga Cenzura Plus.

Prijavni upitnik može se zatražiti na adresi [email protected], a na toj se adresi, ili na broju telefona 021 488 542, mogu zatražiti sve dodatne informacije.