Uči o ljudskim pravima

11_12_2015 / 09:30h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: yihr.hr
Uči o ljudskim pravima

Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska poziva mlade studente iz Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Petrinje, Vukovara, Karlovca i Knina na prijavu za intenzivni trening o ljudskim pravima. Pokriveni su svi troškovi.

Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska u procesu je osnivanja Studentske unije za ljudska prava te objavljuje natječaj za sudjelovanje u intenzivnom treningu o ljudskim pravima, namijenjenom studentima i studenticama, a održat će se od 1. do 4. travnja 2016. godine u Zagrebu.

Na prijavu su pozvani svi zainteresirani studenti i studentice s područja Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Petrinje, Vukovara, Karlovca i Knina.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavni obrazac te ga skupa s motivacijskim pismom, u kojem je sadržano vaše viđenje najopasnijih trendova po ljudska prava u Republici Hrvatskoj, poslati na adresu [email protected]. Organizatori pokrivaju sve troškove sudjelovanja.

Rok za prijavu: 10. siječnja 2016. godine.


Inicijativu mladih za ljudska prava osnovali su, krajem 2008. godine, mladi aktivisti za ljudska prava uz potporu tada regionalne Inicijative mladih za ljudska prava. Od tada, regionalna organizacija je prošla transformaciju iz koje je od
nacionalnih ureda/programa stvoreno pet autonomnih organizacija koje su 2010. godine ponovno uspostavile regionalnu mrežu.

Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska jedna je od pet članica YIHR regionalne mreže. Članice usko surađuju kroz tijelo Regionalne koordinacije i zajedno implementiraju projekte i programe.

Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska ima sjedište u Zagrebu no svoje programe ostvaruje i u drugim djelovima Hrvatske, pogotovo u područjima koja su pogođena nedavnim ratom.

Članovi Inicijative su mladi aktivisti za ljudska prava, pravnici, novinari, studenti, pisci, istraživači i stručnjaci iz područja tranzicijske pravde i međunarodnih odnosa iz Hrvatske i ostalih zemalja regije. Više informacija može se pronaći na službenoj stranici Inicijative.