Uči o filmu od Zafranovića

12_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: kinoklubsplit.hr
Uči o filmu od Zafranovića

Kino klub Split poziva sve zainteresirane da se prijave na Masterclass Lordana Zafranovića koji će se održati 11. lipnja u Splitu. Rok za prijavu je 3. lipnja.

Kino klub Split poziva sve zainteresirane da se prijave na Masterclass Lordana Zafranovića koji će se održati 11. lipnja u Splitu. Za prijavu je potrebno poslati razrađenu ideju za film, treatment ili scenarij, ime i prezime, te ostaviti kontakt mobitel na e-mail [email protected].

O rezultatima će prijavljeni kandidati biti obaviješteni pisanim putem, a selekcija odabranih polaznika bit će objavljena na službenoj stranici Kino kluba Split.

Svi odabrani polaznici imati će priliku za pojedinačne mentorske konzultacije vezane uz prijavljeni projekt.

Rok za prijavu: 3. lipnja 2016.

Lordan Zafranović rođen je 1944. godine u Maslinici na otoku Šolti .Prve godine života proveo je s majkom i starijim bratom Zdenkom u izbjeglištvu, u Ell Shatu na Sinaju. Mlađi brat Andrija rođen je 1947 kad se obitelj nakon rata ponovo vratila u Split, gdje je Lordan proveo svoje djetinjstvo i završio Pomorsku školu. Zatim je diplomirao književnost i likovnu umjetnost na Visokoj pedagoškoj akademiji u Splitu. Filmsku režiju je diplomirao na Filmskoj akademiji u Pragu 1971 godine u klasi "oskarovca" Elmara Klosa.

Filmom se bavi od najranije mladosti. Od početka 60-ih kao šesnaestogodišnjak počinje snimati amaterske eksperimentalne filmove. U profesionalnoj produkciji režira od 1965. godine kratkometražne, srednjemetražne i cjelovečernje igrane, dokumentarne i dokumentarno-eksperimentalne filmove i televizijske serije. Svoj život je u cijelosti posvetio istraživanjima u svijetu filmske umjetnosti i do sada je napravio ukupno oko 80-ak filmova. U većini svojih filmova je režiser i scenarist. Za vrijeme života i rada u Pragu bavio se pedagoškim radom na FAMU, kao profesor režije.