Uči o dokumentarcima

22_06_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Facebook
Uči o dokumentarcima

Renomirana međunarodna radionica posvećena razvoju dokumentarnih filmova Ex Oriente Film održat će se od 27. lipnja do 2. srpnja u Splitu, a uključuje predavanja, projekcije, radionice i savjetovanja sa stručnjacima. Ulaz je besplatan.

Renomirana međunarodna radionica posvećena razvoju dokumentarnih filmova Ex Oriente Film održat će se od 27. lipnja do 2. srpnja u Splitu.

Tijekom programa, niz međunarodno priznatih redatelja, producenata, dramaturga, montažera, snimatelja, predstavnika festivala, stručnjaka za marketing i distribuciju te međunarodne koprodukcije, savjetovat će polaznike kako bi što kvalitetnije pripremili, snimili i distribuirali svoje dokumentarne filmove, a dio programa bit će otvoren za javnost.

U Zlatnim vratima od 28. lipnja do 1. srpnja održat će se masterclassovi filmskih stručnjaka Nenada Puhovskog koji će govoriti o autobiografskim dokumentarcima, vizualna umjetnica Kateřina Šedá održat će predavanje Sve je savršeno, Želimir Žilnik predstavit će dokumentarno-igranu formu, a svoje filmsko znanje i iskustvo će podijeliti i škotska redateljica Emma Davie. Producentica Vanja Jambrović govorit će o manjinskim koprodukcijama s Hrvatskom u dokumentarnom filmu, dok će producentica Christine Camdessus i nekadašnji producent nacionalne finske TV kuće YLE, Likka Vehkalahti, održati masterclass na temu uloge javnih medijskih servisa u dokumentarnom filmu. Redatelj Peter Mettler će u svom predavanju naglasak staviti na važnost improvizacije i instinkta u dokumentarnom filmu, a Alen Munitić i Vanja Jambrović predstavit će dobro poznati projekt oživljavanja kina u Dalmaciji – Kino Mediteran.

Osim brojnih predavanja, svakodnevno će se održavati i projekcije dokumentarnih filmova. Svi navedeni programi održavaju se na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan.

Sve informacije o rasporedu i programima možete pronaći na www.dokweb.net.