Uči na Zelenoj akademiji

02_06_2014 / 15:19h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Zelena akademija
Uči na Zelenoj akademiji

Na Visu se u kolovozu odvija četvrta po redu Zelena akademija s ciljem uvođenja pozitivnih promjena u društvu i ekologizacije ekonomije. Za sudionike iz Hrvatske pokriveni su troškovi smještaja i hrane.

Hrvatski ured Heinrich Böll Stiftung i Zelena europska fondacija (Green European Foundation) organiziraju, od 23. do 30 kolovoza, Zelenu akademiju na Visu.

Zelena akademija 2020  program je političkog obrazovanja sastavljen od niza predavanja, diskusija i radionica, a ove će godine doživjeti četvrto izdanje.

Budući da i socijalni, i ekonomski i politički pokazatelji ukazuju na krizu i neodrživosti trenutnog sociopolitičkog stanja diljem Europe, Zelena akademija organizirana je s ciljem umrežavanja, učenja i razmjene i razvijanja ideja te u konačnici uvođenja promjena koje bi loše opće stanje mogli promijeniti. Naglasak je pritom na ekološkoj transformaciji.

Osim toga, s obzirom na tešku ekonomsku i političku situaciju zapadnobalkanskih zemalja, program je osmišljen na način koji će dopustiti primjenu postojećih znanja i iskustava iz regije ne bi li se stvorile strategije za transformaciju društava, za povećanje ravnopravnosti u svakom pogledu te za ekologizaciju ekonomije. 

Za sudionike iz Hrvatske pokriveni su troškovi smještaja i hrane, ali ne i puta.

Detalji o programu te o prijavi mogu se pronaći u pozivu za prijavu.

Rok za prijavu: 15. srpnja 2014.