Učenje za sudioničko upravljanje

11_04_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Učenje za sudioničko upravljanje

Platforma Doma mladih održava niz edukacija na temu sudioničkog upravljanja u kulturi, društvenog utjecaja i razvoja projektnih ideja. Sudjelovanje je na svim edukacijama besplatno, a prijavnica se može ispuniti do 3. svibnja.

Platforma Doma mladih u svibnju i lipnju ove godine u Domu mladih održava niz edukacija na temu sudioničkog upravljanja u kulturi, društvenog utjecaja i razvoja projektnih ideja. Sudjelovanje je na svim edukacijama besplatno, a prijavnica se do 3. svibnja može ispuniti na linku.

Prvi od tri modula, Sudioničko upravljanje u kulturi, vodit će Davor Mišković (Drugo more) i održat će se od 6. do 8. svibnja te reprizno od 9. do 11. svibnja. Sudionici će se upoznati s ključnim pojmovima i konceptima za razumijevanje sudioničkog upravljanja u kulturi te raditi na izgradnji modela sudioničkog upravljanja.

Naziv drugog modula je Mjerenje i upravljanje društvenim utjecajem Doma mladih. Ponovno su za sudjelovanje na raspolaganju dva termina - od 22. do 25. svibnja ili, reprizno, od 29. do 31. svibnja. O važnosti, mjerenjima i upravljanju društvenim utjecajem sudionici će imati priliku razgovarati i učiti sa voditeljem Stjepanom Mikecom (ACT Grupa). Bavit će se i konkretnim primjerom Doma mladih.

Posljednji modul održat će Ranko Milić (CEDRA Split) 5. i 6. lipnja te, reprizno, 13. i 14 lipnja. Razvoj projektnih ideja ustanova i udruga u kulturi utemeljenih na međusektorskoj suradnji i primjeni sudioničkog modela upravljanja naziv je dvodnevne radionice namijenjene dionicima koji žele iskoristiti mogućnosti međusektorske suradnje u prikupljanju sredstava za vlastite razvojne, programske i druge potrebe.

- Edukacije se održavaju u sklopu projekta Gradimo Dom zajedno kojim se želi osnažiti kapacitete dionika kulture grada Splita u području sudioničkog upravljanja, unaprijediti postojeći model upravljanja Domom mladih te promovirati Split i Dom kao žarište kulturne i umjetničke emancipacije kroz veću uključenost lokalne zajednice – objašnjava Stefana Došen, voditeljica projekta, pozivajući zainteresirane da sudjeluju u sva tri modula edukacija kako bi dobili cjelovit uvid u temu sudioničkog upravljanja u kulturi.