Učenici kopčaju Info kopču

28_11_2014 / 16:17h  |  Autor: A. R.  |  Foto: I. Z.
Učenici kopčaju Info kopču

Pljesak, evaluacija i izjave srednjoškolaca potvrdile su da je Info kopča zabavna, zanimljiva i edukativna te da je ovakav način predavanja, kako sami kažu, najbolji pristup mladima u informiranju i savjetovanju.

Info kopča, aktivnost koju Info zona, putem projekta Regionalni informativni centar za mlade uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih, provodi po srednjim školama u Splitu i okolici, održana je jutros u privatnoj jezično-informatičkoj gimnaziji Leonardo Da Vinci. Cilj Info kopče jest putem dinamičnih, brzih i konkretnih prezentacija predstaviti područja bliska srednjoškolcima te im pružiti informacije i smjernice koje im mogu pomoći u daljnjem razvoju i samoostvarenju.

Ada Reić iz Info zone kratko je predstavila sve što Info zona nudi mladima, načine na koje promovira mlade te kako mladi mogu predstaviti svoje ideje a zatim je predstavila goste Info kopče.

Mladi zadarski redatelj, stalni Zonin suradnik Erik Lončar, nasmijao je i oduševio srednjoškolsku publiku svojom pričom o tome kako je od želje da bude kreativan i snima filmove, bez novaca i kamere, došao do statusa uspješnog freelance redatelja koji je svoju ljubav prema filmovima pretvorio u posao i svoj životni stil.

Edi Ferjan, predsjednik udruge Kusus i jedan od organizatora festivala Cave mladima je predočio kako se nešto može postići, od ideje do realizacije, u samo 27 dana. Od želje nekoliko pojedinaca za novim, drugačijim događanjima u svom gradu, za nečim što bi na jednom mjestu okupilo neafirmirane umjetnike iz svih područja, tema i tehnika, do vrhunske manifestacije u koju se uključilo preko sto ljudi.

Info kopču je završio Jadran Biskupović, volonter Lige za prevenciju ovisnosti koji je predstavio projekt Ema. Jadran je tijekom svog izlaganja učinio da se u njegovim riječima prepozna svaki učenik te je s njima otvoreno govorio o problemima, stavovima i ponašanjima koja su i njega mučila u srednjoškolskoj dobi. Mlada je publika izrsno reagirala na njegovu priču, čiji je cilj bio podsjetiti mlade da je prvi korak promjene okoline - promjena koncepta u vlastitoj glavi.

Pljesak, evaluacija i izjave srednjoškolaca potvrdile su da je Info kopča zabavna, zanimljiva i edukativna te da je ovakav način predavanja, kako sami kažu, najbolji pristup mladima.