U Zoni u prosincu od pletenje do graffiti jama, a već u nedjelju sajam rukotvorina

29_11_2023 / 00:14h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
U Zoni u prosincu od pletenje do graffiti jama, a već u nedjelju sajam rukotvorina

Program kluba Zona u prosincu.

U Zoni će program u studenom završiti u četvrtak, do zadnjeg mjesta popunjenom radionicom šivanja, zakrpa i kreativnih aktivnosti ŠIZIKA. Već u petak, prvim danom prosinca, počinje višednevna Radionica pletenja, a hit vikenda bit će predblagdansko izdanje sajma vintage odjeće i rukotvorina.

- Sajam Pazarium održat će se u nedjelju, 3. prosinca, od 10 do 14 sati. Ekskluzivnom ponudom predstavit će se čak osam izlagača moderne i vintage second hand odjeće, kukičane odjeće, modnih dodataka, vijenaca, dekica, ukrasa, nakita i slika. Svratite na Šperun i na vrijeme pronađite blagdanske poklone - poziva ‪Ana Vladislavić, jedna od organizatorica sajma.

Prvog prosinačkog ponedjeljka u 17 sati održat će se još jedna Biciklopopravljaonica. Na Sajmu razmjene, u utorak od 18 do 20 sati, ponovno će se moći razmijeniti dobro očuvani  korišteni predmeti. Splitska promocija nove knjige Vinka Barića "Diskografija ex Yu punka i novog vala" održat će se u četvrtak, 7. prosinca, u 19 sati. 

- U prosincu se nastavljaju subotnja druženja uz šah i društvene igre, a za 9. prosinca najavljujemo šahovski turnir. Za vrijedne nagrade mogu konkurirati i amateri i profesionalci. Prijave su besplatne, uz obaveznu rezervaciju putem prijavnice na klubzona.net - najavljuje Nina Vuković iz Šahovskog kluba Student.

Sredinom mjeseca održat će se informativno događanje o mogućnostima međunarodnog volontiranja kroz ESS, blagdanska kreativna radionica te radionica mindful lončarstva. Nastavit će se i Anime zona, druženja zaljubljenika u anime koji se održavaju drugim i trećim četvrtkom u mjesecu.

- U subotu, 16. prosinca, od 10 do 18 sati u Zoni će se održati graffiti jam GROG Marker Day. Na platnima će crtati poznata imena splitske graffiti i street art scene. Zainteresirani za Sketch battle, natjecanje u crtanju skica, već sada se mogu besplatno prijaviti na klubzona.net - poziva Davor Perišić iz ArtistVita te za finaliste natjecanja najavljuje vrijedne nagrade. 

U predzadnjem tjednu prosinca otvorit će se posljednja ovogodišnja izložba u ciklusu Mladi izlažu na kojoj će Luka Jukić predstaviti svoj projekt "Primarnoplava". Održat će se i veliki predblagdanski tulum suradnika, posjetitelja i podržavatelja programa kluba Zona. Više informacija o najavljenim događanjima i rezervacijama mjesta za pojedina događanja dostupno je na klubzona.net.