U Zoni se otvara izložba čak desetero mladih dizajnera tekstila okupljenih u Artex collectiv

13_11_2023 / 10:47h
U Zoni se otvara izložba čak desetero mladih dizajnera tekstila okupljenih u Artex collectiv

Otvaranje u utorak, 14. studenog, u 19 sati.

U utorak, 14. studenog, u 19 sati u klubu Zona otvara se izložba čak desetero mladih umjetnika i dizajnera tekstila okupljenih u Artex collectiv. Izložba će biti otvorena mjesec dana.

- Artex collective čine bivši i sadašnji studenti i studentice Dizajna tekstila na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Svi su već izlagali na skupnim ili samostalnim izložbama, a većina ih je nagrađivana za svoje stvaralaštvo. U Splitu će se predstaviti s deset radova čija je posebnost u različitom pristupu tretiranja tekstila i raznolikosti realizacije i prikaza ideja, osjećaja i poruka. Kroz postav izložbe tako možemo upoznati rezultat tehnike taftanja, uočiti odnos slaganja tekstila različitih tekstura, debljina i čvrstoća, ali i vidjeti kako se može upotrijebiti otpadni materijal papirnatih ubrusa i maramica. Pozornost privlače i skulptura škorpiona nastala omatanjem pređe različitih boja, rad koji podsjeća na morsku neman i tapiserija inspirirana mjesečevim mijenama. Dođite na otvaranje ove zanimljive izložbe i upoznjate autore - poziva Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Autori radova u postavu izložbe u Zoni su: Ela Leko, Franka Iskra, Josipa Marjančević, Kristina Takou Kuitcheu, Laura Kalfić, Leo Subanović, Marijeta Markovina, Nina Martić, Sara Strgačić i Viktorija Vuković. Izložba se otvara u sklopu osmog ciklusa izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu koji realizira Info zona i sufinanciran je sredstvima Grada Splita.