U Zoni o volonterskim kampovima

26_05_2014 / 12:48h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: vcz.hr
U Zoni o volonterskim kampovima

Posljednji svibanjski dani krajnje su vrijeme da se informirate o mogućnostima volontiranja na nekom od više tisuća volonterskih kampova diljem svijeta. Zato će se u Info zoni održati predavanje o Međunarodnim volonterskim kampovima.

Posljednji svibanjski dani krajnje su vrijeme da se bolje informirate o mogućnostima i prednostima volontiranja na nekom od više tisuća volonterskih kampova diljem svijeta pa će gošća iz Volonterskog centra Zagreb u četvrtak (29. 5.) u 16 sati u Info zoni održati predavanje o Međunarodnim volonterskim kampovima.

Premda ih ima tijekom cijele godine, ponuda kampova najbogatija je od travnja do listopada. Preko ljeta se ide uglavnom na kratkoročne projekte jer je njih tada više u ponudi, bilo da se radi o radionicama, festivalima ili o tematskim volonterskim kampovima. Zimi se mladi uglavnom uključuju u dugoročne projekte.

Oni koji se odluče uložiti svoje vrijeme u volontiranje na nekom volonterskom kampu dobit će priliku upoznati druge kulture, nove ljude i jezike, putovati te se baviti nekom temom koja je direktno povezana s njihovim obrazovanjem u području zaštite okoliša, umjetnosti, rada s djecom ili rada sa starijim osobama. Za volontiranje postoji samo dobna granica - prema zakonu, osoba mora imati najmanje 15 godina.