U Zoni kazalištem o mladima

19_03_2014 / 12:09h  |  Autor: I.Z.
U Zoni kazalištem o mladima

Kazališno-socijalni laboratorij u petak će možda doći do važnog otkrića! Polaznici radionica forum-teatra spremni su predstaviti se javnosti te sa publikom na drugačiji način porazgovarati o pitanju mladih u Splitu...

Kazališno-socijalni laboratorij u Zoni će u petak u 20:30 možda doći do važnog otkrića! Deset polaznika radionica forum-teatra spremno je predstaviti se javnosti te s publikom na zabavan, zanimljiv, dinamičan i drugačiji način porazgovarati o pitanju mladih u Splitu da bi zajedno pronašli odgovore.

Radionice pod vodstvom kazališne umjetnice i pedagoginje Martine Kartelo održavale su se od sredine veljače u prostoru Info zone, a ovaj nastup za većinu će polaznika biti prvi javni istup kojim će pokazati svoj talent te svježe savladane glumačke tehnike.

Forum-teatar vrsta je takozvanog političkog kazališta koju je 70-ih godina zamislio i razvio istaknuti brazilski redatelj i kulturni aktivist Augusto Boal. Za razliku od klasičnog kazališta gdje je publika pasivni promatrač priče koja se odvija na sceni, u forum-teatru ona postaje aktivna mijenjajući protagoniste kako bi pronašli rješenja ili alternacije za potlačeni lik na sceni.