U Zoni je vrijeme za ljetno radno vrijeme i tvoje komentare!

02_07_2024 / 11:33h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
U Zoni je vrijeme za ljetno radno vrijeme i tvoje komentare!

Ispuni kratki upitnik.

U srpnju program Zone prelazi na ljetno radno vrijeme! Do sredine mjeseca srijedom i četvrtkom od 18 do 21 sat svrati na kavu, sok i razgovor, zaigraj društvene igre ili pročitaj časopise, a po potrebi ćemo na vrijeme najaviti događanja u drugim terminima. 

U ovoj sezoni, od listopada prošle godine do kraja lipnja ove godine, dali smo najmanje 186 razloga za doći u Zonu i u njoj provesti više od 500 sati kvalitetnog slobodnog vremena. Naime, u toliko sati programa realizirano je 186 termina besplatnih predavanja, edukacija, tematskih druženja i izložbi. Svaki mjesec održavao se Sajam razmjene, samo u siječnju nije se održala Biciklopopravljaonica, a samo tri praznička vikenda nisu se održali Šahovsko popodne i Večer društvenih igara. Druženja ljubitelja anime umjetnosti proslavila su prvu godišnjicu održavanja. Održano je prvih pet izdanja Kvizone, započela su druženja ljubitelja filmske umjetnosti, održan je graffiti jam, nekoliko informativnih događanja te pet sajmova vintage odjeće i rukotvorina. Kroz desetak različitih jednodnevnih i višednevnih radionica stjecale su se vještine korisne za mentalno zdravlje, razvijalo se kreativnost kroz pletenje, vezenje, šivanje, kaligrafiju i tipografiju, ali i učilo o podstanarskim pravima i zaštiti okoliša. Producirali smo čak osam izložbi mladih autora. U travnju smo, u sklopu programa Zone, otišli i na izlet na Mosor.

Info zona je u realizaciji programa kluba za mlade Zona surađivala sa dvadesetak pojedinaca i organizacija pa tako i sa Centrom za autizam Split, Društvom arhitekata Split, Društvom psihologa SDŽ, hobby art shopom Artist Vito, Klesarskom školom Pučišća, obrtom Kolet, Udrugom Feniks Split, Udrugom HELP, Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Splitskom debatnom unijom.

Dosadašnje povratne informacije govore nam da su sudionici događanja iznimno zadovoljni kvalitetom programa. Uspjeli smo u namjeri da mladima ponudimo prilike za priuštivo i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, socijalizaciju te prepoznavanje i razvoj vlastitih potencijala. Pravo je vrijeme da nam, ako već nisi, kroz kratki upitnik ostaviš komentare na događanja u kojima si sudjelovalo/la i tako direktno doprineseš još boljem programu.