U Zoni izložba Van kalupa

19_06_2015 / 09:02h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Sandra Remetin
U Zoni izložba Van kalupa

U Info zoni će se otvoriti izložba kalupa za cipele. Zaboravljeni drveni kalupi žive nove uloge zahvaljujući Sandri Remetin čiji je otac prije više od pola stoljeća radio u postolarskoj radnji, a u oslikavanju su joj se pridružili i prijatelji.

U Info zoni će se u utorak, 23. lipnja, u 20 sati otvoriti izložba starih oslikanih kalupa za cipele. Zaboravljeni drveni kalupi žive nove uloge zahvaljujući Sandri Remetin čiji je otac prije više od pola stoljeća radio u postolarskoj radnji, a u oslikavanju su joj se pridružili i prijatelji, među kojima su Ivan Svaguša, Tin Listeš, Martha Gallo, Marin Baučić, Domenika Mateša, Ana Bošković Freund, Bepo CecićAlma Štrkljević i Damir Mitraković.

>> Aktivnosti u Info zoni prati na infozona.hr/program

Kao netko tko zna kako izgleda hodati u očevim postolama, Sandra na svijet u kojem je odrasla gleda drugačije i uz pomoć desetak jednako neobičnih autora, postavlja - novu kožu za staru ceremoniju. Izložba Van kalupa predstavlja zabilježeno sjećanja prostora kroz intimnu ispovijest drugačijeg oblikovanja u kojem se ono nevidljivo nastavlja na ono nikad izgovoreno, nesvjesno.

- Tko zna, možda drvo pamti dodire, možda prepoznaje, nekad davne, slučajne susrete? Možda se sve na neki način želi vratiti tamo gdje je nekad pripadalo i čini se, da upravo ovdje i sada, događa se: susret Pinokija i Pepeljuge - kaže Sandra u pozivu na izložbu koja će u Info zoni biti otvorena do sredine srpnja.