U Zoni doživi Etiopiju o kojoj priča Jurica Galić Juka

19_05_2024 / 19:44h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Jurica Galić Juka
U Zoni doživi Etiopiju o kojoj priča Jurica Galić Juka

U utorak, 21. svibnja, u 18 sati.

U utorak, 21. svibnja, u 18 sati splitski pustolov Jurica Galić Juka dolazi u Zonu ispričati svoju priču o Etiopiji. Kroz putopisno predavanje “Zemlja spaljenih lica” publiku će odvesti u najljepše i najnegostoljubivije prirodne krajolike.

Juka je Etiopiju posjetio dva puta te je prevalio gotovo pet tisuća kilometara i dokumentirao 54 lokaliteta, atrakcije i događaja. Svjedočio je ratnim strahotama, ali i najljepšim nacionalnim parkovima. Vidio je divovske krokodile i nilske konje, hranio hijene, divio se vodopadu Tis Isat, kupao se na izvoru Plavog Nila u jezeru Tana i posjetio etničke skupine u Dolini Omo. Bio je prvi putnik izvan Etiopije koji je od početka rata posjetio Tigraj te jedan od rijetkih ljudi koji se popeo do starokršćanskih crkvi Debre Damo i Abuna Yemaha Guh. Iako Juka putovanja bilježi na svom YouTube kanalu, a putopise i fotografije objavljuje u časopisu Meridijani, ovo je prilika da priče čujete iz prve ruke i saznate poneku zanimljivost više.

Jurica Galić Juka hrvatski je putopisac, profesionalni fotograf i svjetski putnik iz Splita. Stalni je suradnik nacionalnog časopisa Meridijani. Radove su mu prenosili brojni putopisni magazini pa čak i slavni National Geographic. U fotografiji je osvojio pedesetak svjetskih i nacionalnih nagrada, a na izložbama je samostalno izlagao 13 puta.