Dolazi Noć kazališta!

11_11_2012 / 18:44h
Dolazi Noć kazališta!

Noć kazališta održat će se u tridesetak hrvatskih gradova pa će se tako u jednoj splitskoj noći izvesti pet predstava, u Sinju će se okupiti šest amaterskih kazališta na jednom mjestu, a dugo u noć zaružit će Zadar…U sklopu manifestacije održat će se i fotografsko natjecanje.

Noć kazališta, tijekom koje se od jutarnjih sati do kasno u noć publici nude predstave za koje su ulaznice besplatne ili s popustom, održat će se u subotu, 17. studenog, u tridesetak hrvatskih gradova i više od osamdeset kazališta i institucija u kojima će se izvesti 120 predstava i organizirati 60 popratnih programa.

U Splitu će Gradsko kazalište lutaka Split vrata otvoriti za samo 10 kuna – u 17 sati će ponuditi Susret s kazalištem, a u 19 sati predstavu Did i repa. U Gradskom kazalištu mladih u 19:30 možete pogledati Veneru u krznu, a u 22 sata Grumblijeve kronike – ulaz se ne naplaćuje. Hrvatsko narodno kazalište Split za 20 kuna od 19:30 nudi dvije baletne jednočinke - Neostvareni susreti i Čudesni mandarin.

Udruga Teatar - Kaštelansko kazalište će od 20 sati u Pastoralnom centru u Kaštel Lukšiću na kabaretski način provest publiku kroz dosadašnji rad i predstave.

Sinjsko pučko kazalište će okupiti šest amaterskih kazališta koja će već u 17 sati početi predstavljati svoje programe, a zadnji nastup planiran je u 22 sata. U pauzama će nastupati klapa Sv. Luka te će se čitati poezija posvećena Vukovaru.

Na sve dubrovačke predstave u Noći muzeja ulaz će biti besplatan. Gradsko kazalište Marina Držića u 19:30 poziva na predstavu Bastion Luke Paljetka. U isto vrijeme će na Lazaretima Studentski teatar Lero izvoditi glazbeno-scenski recital Elisa Day Nicka Cavea, nakon čega će u 21:30 na istom mjestu kazališna družina Kolarin izvesti komediju Skerac sa Svete Marije.

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku pripremilo je bogat popratni program - predstavljanje monografije, koncert klasične glazbe i izložbu fotografija - a događaj večeri je izvedba predstave Gospođica Julija za koju je ulaznica 30 kuna.

Zadar će poprilično zagaziti u Noć kazališta jer je koncert Zdenke Kovačićek - Tribute to Janis Joplin u HNK najavljen tek za 23:30, a prije će se od 20:30 igrati predstava Govori mi o Augusti. Kazalište lutaka Zadar u 19 sati poziva na predstavu Judita.

www.noc-kazalista.com


Za nagradu fotografiraj u Noći kazališta

U sklopu manifestacije održat će se i fotografsko natjecanje kojim će se nagraditi najbolje fotografije snimljene tijekom same manifestacije. Ovogodišnja tema je popratni program, rok predaje je 19. studenog, a prva nagrada je tisuću kuna i bon za tečaj digitalne fotografije.

Više informacija o natječaju pročitajte na noc-kazalista.com.