U svibnju u Zoni možeš klesati, družiti se, učiti i putovati

30_04_2024 / 01:05h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
U svibnju u Zoni možeš klesati, družiti se, učiti i putovati

Iznimno bogat program.

Iznimno bogat program Zone u svibnju otvara Kvizona, a do kraja mjeseca otvorit će se čak tri izložbe i održati dvadesetak tematskih druženja, edukacija i predavanja. U Zoni će se tako moći čak i okušati u klesanju.

Četvrto izdanje najposebnijeg splitskog kviza Kvizona održat će se u petak, 3. svibnja, u 20 sati, a za vikend se nastavljaju subotnja Šahovska popodneva i Večeri društvenih igara. Pazarium, najveći splitski sajam vintage odjeće i rukotvorina, održat će se u nedjelju, 5. svibnja, od 10 do 14 sati. Prvim ponedjeljkom u mjesecu u 18 sati održava se Biciklopopravljaonica pa će se tako 6. svibnja pružiti jedinstvena prilika za učenje o osnovnim popravcima na biciklu, ali i za besplatan popravak bicikla.

- Povodom Dana grada, u Zoni će se u ponedjeljak, 6. svibnja, u 20 sati otvoriti izložba Splitske face solidarnosti. Dvadesetak originalnih ilustracija izradila je Bruna Ercegovac za potrebe izrade društvene igre koja će uskoro biti predstavljena javnosti. Na otvaranju izložbe ekskluzivno saznajte tko su istaknute ličnosti koje će se naći u društvenoj igri, ali i tko je dobio nagradu Splitska faca solidarnosti za 2023. godinu - poziva Josipa Bičanić, voditeljica kluba za mlade Zona.

Sajam razmjene korištenih predmeta održava se prvim utorkom u mjesecu od 18 do 20 sati pa će tako biti i 7. svibnja. Anime zone, druženja zaljubljenika u anime umjetnost, održat će se 9. i 16. svibnja, a Filmske čajanke 14. i 28. svibnja.

- U srijedu, 15. svibnja, u 18.30 otvorit će se izložba bračke Klesarske škole koja će kroz kamene radove i fotografije ispričati priču o očuvanju jednog od najstarijih zanata. Za vrijeme trajanja izložbe zainteresirani će, uz stručnu pomoć, na komadu kamena moći i isprobati neke od alata - najavljuje Bičanić.

Nakon travanjskog izleta na Mosor, Zona 19. svibnja ponovno na jedan dan seli u prirodu i to na cjelodnevni besplatni izlet na izvor rijeke Jadro. U utorak, 21. svibnja, u 18 sati splitski pustolov Jurica Galić Juka u Zoni će ispričati svoju priču o Etiopiji te kroz putopisno predavanje "Zemlja spaljenih lica" publiku odvesti u najljepše i najnegostoljubivije prirodne krajolike.

- Besplatna radionica pod nazivom "Online vs. Offline odnosi" održat će se u srijedu, 22. svibnja, u 19 sati. Glavna tema bit će zdravi i kvalitetni međuljudski odnosi, ali i načini kako se nositi s negativnim mislima i rješavati različite izazove - objašnjava Bičanić.

U ponedjeljak, 27. svibnja, u 18 sati, gostovat će Katarza Body Art i održati predavanje "Body piercing 101", a svibanjski program Zone zaključit će otvaranje izložbe mlade umjetnice Marije Petrović. Njena izložba u devetom ciklusu Mladi izlažu otvorit će se u srijedu, 29. svibnja, u 20 sati.

Više informacija i rezervacije za pojedina događanja dostupne su na klubzona.net.