U Strasbourgu protiv seksizma

27_12_2015 / 08:42h  |  Autor: N. N.  |  Foto: Wikipedia
U Strasbourgu protiv seksizma

Seminar Combating Sexist Hate Speech (Borba protiv seksističkog govora mržnje) održat će se u europskom Centru za mlade od 10. do 12. veljače 2016. u godine Strasbourgu. Sudionicima su pokriveni svi troškovi.

Seminar Combating Sexist Hate Speech (Borba protiv seksističkog govora mržnje) održat će se u europskom Centru za mlade od 10. do 12. veljače 2016. u godine Strasbourgu.

Glavni cilj seminara jest razviti bolje razumijevanje uzroka, posljedica i oblika seksističkog govora mržnje u svakodnevnom životu mladih ljudi. Između ostalog utvrdit će se i mjere za prevenciju i suzbijanje seksističkog govora mržnje kroz kampanju No Hate Speech Movement. Seminar će okupiti 30 do 40 aktivista za ljudska prava, istraživača i donositelja odluka u svrhu osmišljavanja ciljanih mjera i sadržaja za kampanju No hate Speech Movement koja će početi 8. ožujka 2016.

Vijeće Europe sudionicima će osigurati smještaj i hranu u Europskom centru za mlade, a troškovi putovanja bit će refundirani. Za sudjelovanje na seminaru potrebno je govoriti engleski ili francuski jezik.

Obrazac za prijavu i dodatne informacije mogu se pronaći na stranici Vijeća Europe.

Rok za prijavu: 6. siječnja 2016.