U Splitu o studiju u inozemstvu

25_10_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: World Education Fair / Fb
U Splitu o studiju u inozemstvu

Sajam svjetskog obrazovanja (World Education Fair) ove se godine prvi put održava u Splitu - 1. studenog u Hotelu Park. Sudionici će dobiti besplatan katalog, konzultacije i informacije o obrazovanju u VB, SAD-u, Nizozemskoj, Danskoj i Švicarskoj.

Sajam svjetskog obrazovanja (World Education Fair) ove se godine prvi put održava u Splitu - 1. studenog u 11 sati, u Hotelu Park. 

Predstavnici sveučilišta i obrazovni savjetnici će studentima i njihovim obiteljima pružiti detaljne informacije o novim uvjetima u postupku prijave za obrazovni program, financiranja i smještaja u svakoj od zemalja zastupljenih na Sajmu (Velika Britanija, Nizozemska, Danska, Švicarska i SAD).

Hrvatima ista prava u Britaniji unatoč Brexitu

- Britanska vlada je potvrdila da će Hrvati i dalje moći dobivati zajmove po starim uvjetima za vrijeme čitavog studija bez obzira na Brexit. - Rekao je Svetlan Danev, koordinator projekta World Education. Britanska vlada odobrava studentski zajam u iznosu pune školarine za sve Europljane. Taj zajam počinje se otplaćivati kada student diplomira i zaposli se te zarađuje više od 21.000 funti godišnje. - Očekujemo oko 30% više prijava za studij u Velikoj Britaniji u 2017. s obzirom na to da su sredstva državnog financiranja sada osigurana - rekao je Danev. Broj hrvatskih studenata koji se prijavljuju na sveučilišta u Velikoj Britaniji porastao je za 7 puta u odnosu na 2012. godinu.

Na Sajmu će biti prisutni predstavnici elitnih britanskih sveučilišta, uključujući sveučilišta Lancaster, Coventry, University of South Wales te Aberystwyth.

- Sajam je presudan za sve kandidate koje će se prijaviti na sveučilišta u inozemstvu - rekao je Danev i dodao: - Kandidati će se natjecati s velikim brojem studenata iz svih zemalja EU, što zahtijeva precizan izbor sveučilišta, snažno pismo preporuke i odlične ocjene.

Što će predstaviti druge zemlje?


Na sajmu će se predstaviti i Nizozemska, i to nekima od najboljih sveučilišta, a saznat će se više o Danskoj i brojnim programima na engleskom jeziku i pogodnostima koje nudi studentima iz EU. Najbolje studije iz područja turizma, ugostiteljstva, menadžmenta i kulinarskih umjetnosti će ponuditi švicarska Swiss Education Group (SEG). Također, posjetitelji će imati priliku saznati više o mogućnosti odlaska u SAD putem programa Work & travel USA.

Besplatan katalog i konzultacije posjetiteljima Sajma

Svi posjetitelji besplatno će dobiti najveći i najobuhvatniji katalog za obrazovanje u inozemstvu te će moći ostvariti besplatne konzultacije s našim obrazovnim savjetnicima.
Kako bi se uštedjelo na vremenu posjetitelja Sajma, moguće je prethodno se registrirati na linku.  Dodatne informacije mogu se potražiti i na Facebooku.


Osim u Splitu, Sajam se održava i u Zagrebu, 29. i 30. listopada.