U Splitu o arhiviranju

14_05_2015 / 13:56h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: morguefile.com
U Splitu o arhiviranju

Radionica arhiviranja za organizacije u nezavisnoj kulturi u Splitu održat će se u prostoru Beton kina u Domu mladih 19.5. od 10 h do 17 h.

Radionica arhiviranja za organizacije u nezavisnoj kulturi u Splitu održat će se u prostoru Beton kina u Domu mladih 19.5. od 10 h do 17 h s pauzom za ručak.

Radionica je dio projekta Abeceda nezavisne kulture, koji zajednički provode SEEcult.org te Kurziv (Kulturpunkt.hr) i Kulturtreger (booksa.hr) iz Zagreba, a cilj mu je istraživati, bilježiti i dići vidljivost nezavisne scene. Namijenjena je organizacijama u polju nezavisne kulture, kako bi ih kapacitirala da srede svoje organizacijske arhive i pronađu način za efikasno samodokumentiranje, s obzirom na to da da se pokazalo da je upravo to stvar koju organizacije ne rade i zbog koje se većina organizacijskog pamćenja polako gubi i informacije o njihovom radu jedva su dostupne. Na radionici će sudionici dobiti praktična znanja o uspostavljanju i vođenju vlastitih organizacijskih arhiva, predstavit će im se baza podataka koju mogu koristiti kao vlastiti katalog te će kroz praktični rad na vlastitim materijalima upoznati proces katalogizacije. Na radionici će se, također, zainteresirane organizacije povezati s Centrom radi kontinuirane suradnje i pružanja podrške u procesima arhiviranja.

Do sada je održano osam ovakvih radionica, tri u Zagrebu, dvije u Beogradu, dvije u Novom Sadu te jedna u Puli.
Radionicu će voditi Miljenka Buljević i Dunja Kučinac iz Centra za dokumentiranje nezavisne kulture, community arhiva hrvatske nezavisne kulturne scene, koji vode Kulturtreger i Kurziv.

Sve prijave i pitanja šalju se na e-mail [email protected] ili [email protected].