U Saboru o MIS mladih

20_04_2013 / 16:23h
U Saboru o MIS mladih

Na Europski dan informiranja mladih u Hrvatskom saboru održala se konferencija Mobilnost, informiranje i savjetovanje mladih s ciljem kvalitetnog doprinosa izradi novog Nacionalnog programa za mlade.

Na Europski dan informiranja mladih, 17. travnja, u Hrvatskom saboru održala se konferencija Mobilnost, informiranje i savjetovanje mladih koja je s ciljem kvalitetnog doprinosa izradi novog Nacionalnog programa za mlade okupila 60 predstavnika mladih i 20 donositelja odluka i osoba koje rade s mladima.

Konferencija je održana kao vrhunac projekta MIS mladih kojem je prethodilo istraživanja o stavovima i potrebama mladih u kojima je sudjelovalo po 300 mladih u splitskoj, zagrebačkoj, riječkoj i osječkoj regiji te regionalne javne rasprave koje su sumirale stavove ukupno 160 sudionika. Projekt provodi Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, a financiran je sredstvima Europske komisije, kroz program Mladi na djelu kojeg u Republici Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.