U Rumunjskoj o NEET-ovcima

17_12_2014 / 10:49h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: everystockphoto.com
U Rumunjskoj o NEET-ovcima

Seminar o mladima koji nisu u sustavu obrazovanja, formalne ili neformalne edukacije kao ni zaposleni održat će se u Rumunjskoj u svibnju 2015. Pokriveni su svi troškovi.

Seminar iNEETiative – Holistic Approach to Youth at Risk and in NEET situation održat će se u Rumunjskoj od 19. do 23. svibnja 2015. Seminar će okupiti trideset različitih sudionika, koji dolaze iz formalnih, neformalnih ili javnog sektora kako bi zajedno istražili metode i načine rada s NEET-ovcima. NEET je naziv za mlade koji nisu u sustavu obrazovanja, formalne ili neformalne edukacije te nemaju posao (Not in Education, Employment, or Training). Iz različitih razloga mladi su nestali iz sustava. Ovaj je seminar dio dugoročne strategije dopiranja do ove skupine mladih kako bi ih se ponovno uključilo u život zajednice.

Seminar je namijenjen svima koji imaju iskustva u radu s mladima iz marginaliziranih i vulnerabilnih skupina; stručnjacima za rad s mladima, profesorima, socijalnim radnicima, istraživačima itd. Radni je jezik seminara engleski.

Troškovi hrane i smještaja u potpunosti su pokriveni, a troškove putovanja refundirat će po povratku Agencija za mobilnost i programe EU.

Rok za prijavu: 1. veljače 2015.

Više na www.salto-youth.net.