U Rijeci o tehnologiji u nastavi

21_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Suvremene tehnologije u obrazovanju / Facebook
U Rijeci o tehnologiji u nastavi

Treće po redu događanje Suvremene tehnologije u obrazovanju - STO 2016 - održat će se 22. travnja a prilika je svim budućim nastavnicima da na praktičnim primjerima uče kako tehnologiju koristiti u obrazovanju.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet u suradnji s Učiteljskim i Filozofskim fakultetom organizira, 22. travnja, treće po redu događanje Suvremene tehnologije u obrazovanju - STO 2016 na Učiteljskom i Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Događanje STO 2016 prilika je svim studentima učiteljskih fakulteta i fakulteta u kojima se obrazuju budući nastavnici da se kroz niz praktičnih radionica i demonstracija upoznaju s različitim oblicima primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije pomoću koje svoju nastavu mogu napraviti zabavnijom i privlačnijom svojim učenicima, utjecati na povećanje motivacije te bolje razumijevanje naučenog. Program će studentima ponuditi niz radionica, inspirativnih predavanja te ih upoznati s primjerima i demonstracijama inovativne nastave. Studenti će imati priliku susresti se s nastavnicima koji su svoju nastavu oplemenili korištenjem tehnologije, ali i raznim inovativnim metodama učenja i poučavanja.

U sklopu događanja održat će se nagradno natjecanje namijenjeno studentima učiteljskih smjerova, ali i ostalim zainteresiranim studentima. Cilj nagradnog natjecanja je poticanje primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) u obrazovanju na kreativan i inovativan način.

Za sudjelovanje potrebno je ispuniti prijavnicu te osmisliti obradu jedne nastavne teme ili jedinice primjenom IKT-a te snimiti kratki video kako bi njime prezentirali svoju ideju.

Rok za prijavu: 15. svibnja 2016.

sto.carnet.hr