U Puli uči o novinarstvu

18_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: mladipula.org
U Puli uči o novinarstvu

Udruga ZUM organizira međunarodnu razmjenu mladih pod imenom Youth Journalism Academy. Sudionicima su pokriveni troškovi smještaja i hrane a sami snose troškove puta i kotizacije.

Udruga ZUM iz Pule organizira međunarodnu razmjenu mladih Youth Journalism Academy, koja će se održati od 15. do 23. ožujka 2016. u Puli. Akademija će okupiti 20 sudionika od 17 do 30 godina iz Hrvatske, Estonije, Mađarske i Slovenije.

Novinarska akademija se bazira na neformalnim metodama rada istovremeno izgrađujući njihove kompetencije u građanskom novinarstvu i osposobljavajući ih da samostalno djeluju u medijskom području. Kroz devet dana, sudionici će učiti o osnovama fotografije; kako izraditi video-uratke, blogove, izvještaje, intervjue, a provest će i terensko istraživanje. Najuspješniji radovi sudionika biti će objavljeni na Europskom portalu za mlade, magazinu za mlade 3ska!!! i portalu Info-centra za mlade Pula.

Novinarska akademija za mlade prilika je za stjecanje iskustva u internacionalnom okruženju, upoznavanje mladih osoba iz drugih kulturnih sredina te unapređenje engleskog jezika.

Organizatori će u potpunosti pokriti troškove smještaja i hrane, a troškove puta i kotizaciju od 230 kuna snosit će sami sudionici.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na www.mladipula.org.

Rok za prijavu: 26. veljače 2016.