O moći neformalnog učenja

06_11_2014 / 09:35h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: everystockphoto.com
O moći neformalnog učenja

U portugalskom selu Vila da Marmeleira u siječnju se održava edukacija o važnosti neformalnog učenja. Troškovi hrane i smještaja u potpunosti su pokriveni a troškove putovanja snosi nacionalna agencija.

Moć neformalnog učenja naziv je edukacije koja će se održati od 20. do 25. siječnja 2015. u selu Vila da Marmeleira u Portugalu. Edukacija je namijenjena liderima mladih, stručnjacima za rad s mladima, voditeljima projekata.

Cilj je edukacije povećati utjecaj neformalnog učenja i obrazovanja u jačanju kapaciteta mladih za sudjelovanje u zajednici te iskusiti portugalsku kulturu kroz interakciju i suradnju s lokalnim stanovništvom. Sudionici će imati priliku iskusiti inovativne pristupe i metode eksperimentalnog ciklusu učenja te organizirati i realizirati vlastitu edukaciju i proces učenja.

Kako bi sudionici mogli upoznati pobliže portugalsku kulturu, edukacija je organizirana u malom selu Vila da Marmeleira s ukupno 450 stanovnika. Od kolovoza 2013. u selu se nalazi prvi portugalski Ruralni centar neformalnog učenja. Sudionici moraju imati minimalno 18 godina i dobro poznavati engleski jezik.

Troškovi hrane i smještaja u potpunosti su pokriveni a troškove putovanja snose nacionalne agencije, odnosno u hrvatskom slučaju AMPEU. Prije prijave na edukaciju potrebno se javiti Agenciji.

Rok za prijavu: 20. studenog 2014.


Više na www.salto-youth.net