U Portugalu o demokraciji

11_03_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: socialmatter.net
U Portugalu o demokraciji

Trening za stručnjake za rad s mladima koji tematizira demokraciju održat će se u travnju u Portugali. Sudionicima su pokriveni svi troškovi, a rok za prijavu je 18. ožujka.

Trening za stručnjake za rad s mladima The future of democracy – the role of youth workers and youth leaders održat će se od 14. do 21. travnja u portugalskom gradu Oliveira de Azeméis.

Tijekom treninga održat će se razne diskusije i radionice koje će sudionicima približiti razumijevanje europske dimenzije demokracije, inkluzije i komunikacije. Sudionici će imati priliku podijeliti svoja iskustva i mišljenja u svrhu poboljšanja svoje uloge u promociji demokracije. Istovremeno, sudionici će proširiti svoju mrežu potencijalnih partnera u razvijanju novih projekata te uvidjeti važnost Erasmus+ programa kao alata za promociju demokracije.

Trening organizira Portugalska Nacionalna agencija, a namijenjen je stručnjacima za rad s mladima, liderima mladih, projektnim menadžerima i svim zagovarateljima politika za mlade. Svi troškovi sudjelovanja kao što su hrana, smještaj i put bit će osigurani, a za prijavu je potrebno kontaktirati Agenciju za mobilnost i programe EU.

Više informacija na salto-youth.net.

Rok za prijavu: 18. ožujka 2016.


Trening je dio Ključne aktivnosti 1 u program Erasmus +. Trening je neformalna edukacija koja se provodi na međunarodnoj razini i u kojoj sudjeluju minimalno dvije različite zemlje, uglavnom iz Europe. Većina treninga namijenjena je osobama koje rade s mladima, no može se prijaviti i osoba koja nema iskustva u radu s mladima, ali ima motivacije i želje za učenjem. Treninzi su, za razliku od razmjena mladih, manje fleksibilni u svom rasporedu i više usmjereni učenju i razmjeni iskustava o određenoj temi (od 6 do 8 sati dnevno intenzivno se radi pomoću neformalnih metoda; prezentacija, plakata, predavanja, predstavljanja.. ). Trening u prosjeku traje od 3 do 8 dana a cilj je usavršiti organizacije koje već imaju iskustva u neformalnom radu s mladima te razviti nove ideje za projekte unutar Erasmus+ programa. Prednost pri prijavi na treningu imaju osobe koje su angažirane u nekoj organizaciji civilnog društva.