U Oslu o govoru mržnje

09_11_2016  |  Autor: Ivana Bartulović  |  Foto: Wikimedia Commons
U Oslu o govoru mržnje

Edukacija pod nazivom No Hate organizira se s ciljem upoznavanja s alatima i metodama za borbu protiv online govora mržnje. Održava se u veljači u Oslu, a rok za prijavu je 21. studenog 2016.

Edukacija pod nazivom No Hate organizira se s ciljem upoznavanja s alatima i metodama za borbu protiv online govora mržnje. Održat će se od 6. do 10. veljače u Oslu, u Norveškoj.

Na edukaciji će se tako učiti o govoru mržnje na internetu, o ljudskim pravima i kako ih uključiti u akciju protiv govora mržnje. Osim toga, sudionici će se upoznati s konkretnim alatima za suočavanje sa govorom mržnje (uključujući obuku za korištenje programa Bookmarks) te će se informirati o programu Erasmus+: Mladi na djelu i projektu Vijeća Europe No Hate Speech Movement.

Na edukaciju su pozvani svi stručnjaci za rad s mladima koji bi htjeli raditi na borbi protiv govora mržnje, koji su redovito u direktnom kontaktu s mladima i kojima nije problem koristiti engleski jezik u radu. Poželjno je da su sudionici voljni ostati u kontaktu i surađivati s nacionalnim odborima za kampanju u sklopu No Hate Speech Movement te bi trebali organizirati i implementirati neku edukacijsku aktivnost nakon edukacije.

Eukacija je financirana sredstvima iz programa Erasmus + te će odabranim sudionicima biti pokriveni troškovi smještaja, putovanja i hrane (prema pravilima Programa).

Rok za prijavu: 21. studenog 2016.

Prijava i dodatne informacije na salto-youth.net.