U nedjelju Stripnjak u Info zoni!

17_06_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Kostja Ribnik
U nedjelju Stripnjak u Info zoni!

Na novom izdanju Stripaškog kružoka gostuje sarajevski urednik i autor stripova Kostja Ribnik! Kostja je zanimljiv sugovornik kao autor stripa kojeg povezuje sa eksperimentalnom i noise glazbom, ali i kao urednik nezavisne izdavačke kuće Stripnjak comics.

Na novom izdanju Stripaškog kružoka, u nedjelju, 19. lipnja u 20 sati, u Info zoni, gostuje sarajevski urednik i autor stripova Kostja Ribnik.

Splitsko gostovanje iskoristit će za promociju strip albuma Re-Adaptik i trećeg broja međunarodnog fanzina Stripnjak. Kostja je zanimljiv sugovornik kao autor stripa povezanog s eksperimentalnom i noise glazbom, ali i kao jedan od urednika nezavisne izdavačke kuće Stripnjak comics. Izdavačka kuća postoji od 2012. godine i urednički tim čine Kostja Ribnik i Ella Gall sa sjedištem u Sarajevu te Andreas Brandal u norveškoj podružnici u Bergenu.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u lipnju
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


- Kostja strip koristi kao sredstvo izražavanja osobnih emocija, snova i stvarnosti. Njegove stripove karakterizira jedan nesvakidašnji spoj; oni su prožeti melankolijom i romantikom, surovom stvarnošću i maštom, ali prepuni su nade i optimizma – najavljuje Ivan Svaguša svog novog sugovornika na Stripaškom kružoku.

Druženjem zaljubljenika u strip i razgovorima o stripu u Info zoni svoj su doprinos jačanju bogate, ali raspršene, splitske strip scene ove sezone već dali Sonja Gašperov, Matko Vladanović i Vinko Barić.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.