U London ili Aziju uz Reuters

13_02_2015 / 10:27h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: everystockphoto.com
U London ili Aziju uz Reuters

Prijavi se za stručno osposobljavanje u najvećoj svjetskoj novinskoj agenciji - Reuters i u Aziji ili Europi brusi svoje novinarsko znanje!

Najveća svjetska novinska agencija Reuters nudi priliku mladim novinarima za stručno osposobljavanje!

Plaćeno osposobljavanje izvrsna je prilika za talentirane studente novinarstva i diplomirane novinare da uče, dodatno se educiraju i izbruse svoje novinarsko znanje. Od sudionika se očekuje izvještavanje o svijetu biznisa i politike te generalno pisanje vijesti. Svakom sudioniku bit će dodijeljen urednik koji će pratiti njegove novinarske izvještaje, kao i mentor koji će omogućiti usmjeravanje i savjetovanje tijekom trajanja osposobljavanja. Od sudionika se očekuje da pišu redovito i da pokažu inicijativu.

Stručno osposobljavanje novinara za agenciju Reuters započet će na ljeto 2015. Prije početka rada sudionici će imati edukaciju tijekom koje će se detaljnije upoznati s vještinama pisanja, osnovama novinarstva i financiranja. Također, tijekom osposobljavanja imat će priliku i dodatno se educirati.

Uvjeti za prijavu: studenti novinarstva i friško diplomirani novinari, iskustvo u novinarstvu (prihvatljivo je i pisanje članaka ili snimanje nekog videa za školski časopis/web stranicu), izvrsne komunikacijske vještine, vještine pisanja tekstova, odlično poznavanje engleskog jezika, poželjno poznavanje još nekog stranog jezika.

Stručno osposobljavanje moguće je raditi 8 tjedana u Aziji (u nekoliko azijskih gradova) ili 6 tjedana u Londonu.

Rok za prijavu: 31. ožujka 2015.

Više informacija na careers.thomsonreuters.com.