U Ljetnom kinu uvertira STFF-u

31_08_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: STFF / Press
U Ljetnom kinu uvertira STFF-u

Uvertira u 21. Splitski filmski festival održava se od 1. do 9. rujna u Ljetnom kinu Bačvice. Za četiri večeri pripremljena su četiri filma iz prethodnih festivalskih izdanja...

Obilježavanje 21. izdanja Splitskog filmskog festivala / Međunarodnog festivala novog filma započinje četirima filmovima prethodnih festivalskih izdanja, koji će se od 1. do 4. rujna moći pogledati u splitskom Ljetnom kinu Bačvice.

1. rujna u 20.30 h gledat će se film Rika, označen kao najopasnije ostvarenje ikada snimano. Producent i redatelj Noel Marshall, njegova supruga, glumica Tippi Hedren (Ptice), njihova djeca i Melanie Griffith jedanaest su godina živjeli, jeli i spavali u društvu lavova, tigrova, geparda i jaguara.

2. rujna u 20.30 h na rasporedu je film Fassbinder - ljubav bez zahtjeva, u kojem poznati redatelj svojem danskom prijatelju, ujedno autoru filma, iznosi nikad objavljene detalje svoga kratkog i turbulentnog života. Danski filmski redatelj Christian Braad Thomsen bio je blizak prijatelj Rainera Wernera Fassbindera o kojem je snimio ovaj dokumentarni film, sve na temelju nekoliko filmskih intervjua koje su odradili tijekom 1970-ih, a nikada nisu objavljeni. Upoznali su se na Berlinaleu 1969. godine, a posljednji su se put vidjeli samo tri tjedna prije njegove smrti.

3. rujna u 20.30 gledat će se Sobarica Lynn. Lynn Zapatek je jedna od najtemeljitijih sobarica na svijetu. Njena skrivena želja je saznati što veseli i pokreće druge ljude pa tako prebire po stvarima gostiju hotela i noći provodi skrivena ispod njihovih kreveta. Jednom prilikom nađese ispod kreveta djevojke Chiare koja će ohrabriti Lynn da izađe iz svoje čahure...

4. rujna u 20.30, zadnje večeri zagrijavanja za STFF, na rasporedu je Videofilija, peruanski film u kojem mlada autsajderica i distributer amaterske pornografije eksperimentiraju s internetskim seksom.