U Kocku će i pobjednik Eurovizije

02_01_2013 / 19:34h  |  Foto: Luka Kivela, arhiva
U Kocku će i pobjednik Eurovizije

Predstavljamo siječanjski program u Kocki! Donosimo popis svih filmova, tjedni program bogatiji je za Street art radionicu, a najavljujemo i izvođače koji će prvi put stati pred publiku u Kocki – među njima je i pobjednik dječje eurovizije.

Iza nas je prvi mjesec u jubilarnoj desetoj sezoni kluba Kocka, a ispred nas je prvi mjesec u 2013. godini koji će u podrum Doma mladih dovesti nove koncerte, slušaonice, druženja i radionice. Predstavljamo siječanjski program u Kocki!

Prvog Ponedjeljka na suncu (07.01.) gostuje Festival mediteranskog filma Split, a prikazat će se dokumentarni film Prašina svakodnevnog života redatelja Danila - Lole Ilića. Sudionici ovog filma, mladi glazbenici iz Pule, pokušavaju svojim razmišljanjima i idejama doći do odgovora - da li je u 21.stoljeću uopće moguće realizirati bar dio umjetničke ličnosti i bar neke vizije. Drugog ponedjeljka (14.01.) prikazat će se dokumentarac Pusti uši da čuju još ovaj put - putovanje kroz muzičku scenu Sarajeva, priča o jačanju i ponovnom povezivanju poslijeratne BiH glazbene scene te o svim problemima i otporima sa kojima je suočena. U filmu se kroz deset priča pojavljuju autori i grupe kao što su Letu Štuke, Laka, Zabranjeno Pušenje, Basheskija… Polusatni dokumentarac Sloboda ili ništa diplomski je rad redatelja Nenada Popovića i zasad jedini dokumentarac o Partibrejkersima. Možete ga pogledati u ponedjeljak 21. siječnja, kao i dokumentarac o fanzin sceni - Fanzini s Marsa redatelja Saše Dugonjića. Posljednjeg siječanjskog Ponedjeljka na suncu (28.01.) na platnu vas čeka Astralis - Institucija - dokumentarni film o nastanku i razvoju hrvatske elektronske scene 90-ih godina prošlog stoljeća uz neizbježnu povezanu priču o prvom trance albumu na kineskom govornom području.

Galerija Praktika otvorena je za sve mlade umjetnike koji se žele predstaviti javnosti, a ovogodišnji program otvara ciklusom NMG @ PRAKTIKA u kojem će se prezentirati upravo radovi mladih umjetnika. Prvi od njih je Gildo Bavčević s radovima iz ciklusa Sitniš, a otvaranje izložbe je u srijedu 09. siječnja u 20h, nakon čega slijedi koncert legendarnog splitskog benda - projekta Mondo Kick te zanimljivog dueta pod nazivom Electronic music and guitar treatment.

Studio radija KLFM nastavlja svoj ciklus selidbe u klub utorkom, a nastavljaju se i metal ili elektronski četvrtci - godinu 10. i 17. siječnja otvara Metal slušaona koju će kreirati Margan. Druga dva četvrtka (24. i 31.01.) pripast će elektronici – Dom lounge nastavlja pružati prilike mladim i neafirmiranim DJ-ima, VJ-ima i producentima.

Prvi koncertni petak (11.01.) pripast će afteru manifestacije Neafirmirana umjetnička scena, a na pozornicu dolaze Ilija i zrno žita, splitska punk performativna atrakcija, i Just Fine, jedan od dugovječnijih zadarskih bendova. Prvi Kockin radni tjedan u 2013. završit će u subotu (12.01.) uz drum and bass sa utjecajima techna – u Karantenu dolazi Treo, a podršku će dati Vrh i mlada nada Nortrom koji se već može pohvaliti pobjedom na Nucomers natječaju na Illectricity Festivalu 2012.

Već godinu dana stvara se veselo društvance koje povezuju zajednički interesi prema uličnoj umjetnosti, plakatima i grafitima, a želite li mu se pridružiti i ako ste željni zabave uz miris piture srijedama (počevši od 16. u siječnju) svratite u 20h na Street art radionicu pod vodstvom Nina Bodača. Iste srijede je i Punk domjenak.

Pretposljednjeg siječanjskog vikenda u petak (18.01.) nastupaju Made in Iron. Dobro poznati splitski bend svirat će hitove legendarne grupe Iron Maiden, no s nešto drugačijom postavom: dva sata hitova Blaze Bayleya i Brucea Dickinsona pjevat će pobjednik dječje eurovizije 2003. - Dino Jelušić.

U subotu (19.01.) Hardcore amore predstavlja zagrebačke Black Sails i Jaded Hope te Splićane Dying in this place. Mračna, melankolična, brza i žestoka noć, sve u jednom, a započet će i završiti uz warp up & after by Ljubavna molekula.

Posljednji petak (25.01.) rezerviran je za KEND - Klupski Event Novog Doba, a za ritam će bit zaduženi Virus, Ozri i Allan. Iduća noć (26.01.) donosi poslasticu za metalce koju otvara mladi splitski death metal bend Gluttony, zatim se na pozornicu penje melodic/prog/death metal bend Mesmera te za kraj, varaždinski instrumental tehnical death metal bend Insolitvs.

Novosti, izmjene, dopune i detalje pratite na infozona.hr/kalendar. A di drugo?! ;)

Posjetitelji, pametno!

- Molimo sve posjetitelje da se ne zadržavaju u okolini kluba, posebno ne na platou iznad kluba jer imamo velikih problema radi buke koju isti proizvode, a koja se pripisuje nama. Unaprijed zahvaljujemo onima koji ovu molbu shvate ozbiljno, ostale molimo da, kad se budu žalili da nema programa za mlade u Splitu, se prisjete da su pridonijeli takvom stanju – mantra je koju organizatori događanja u klubu Kocka i dalje ponavljaju svim posjetiteljima klupskih programa.