U Firenzu na novinarski staž!

05_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Flickr
U Firenzu na novinarski staž!

Europski sveučilišni institut raspisao je natječaj za novinarski priravnički staž u trajanju od godine dana koji, osim stjecanja iskustva, nudi i mjesečnu naknadu od 1 280 eura mjesečno, 40 posto popusta u kantini i refundaciju troškova puta.

Odjel za komunikacije na Europskom sveučilišnom institutu (European University Institute ili EUI) u Firenci objavio je natječaj za pripravnički staž za novinara u trajanju od 12 mjeseci.

Radni zadaci pripravnika uključivat će pisanje i izvještavanje o akademskim i posebnim događajima Europskog sveučilišnog instituta, asistiranje u kreiranju online medijskog sadržaja uključujući reklamne kampanje i društvene mreže, praćenje internacionalnih medija, lektoriranje tekstova osoblja instituta uključujući web stranice, službene najave i izvješća, pomoć u upravljanju projektima i sudjelovanje u kreiranju audio i video materijala.

Kandidati zainteresirani za pripravništvo trebaj biti na preddiplomskom studiju,uključeni  u program stručnog usavršavanja ili su, pak,  završili navedene programe najkasnije 18 mjeseci prije početka pripravništva. Također, kandidati koji se mogu prijaviti za pripravništvo trebaju biti državljani jedne od članica Europske unije i imati temeljito znanje engleskog jezika (izvorni govornik ili razina C2).

Kandidat bi trebao imati diplomu iz novinarstva ili relevantno radno iskustvo na području novinarstva, izvrsne komunikacijske i organizacijske vještine te sposobnost rada u internacionalnom timu. Naknada za pripravništvo uključuje 1 280 eura mjesečno, 40 posto popusta u kantini Europskog sveučilišnog instituta i refundaciju troškova puta.

Pripravništvo će trajati od svibnja 2016. do svibnja 2017. godine, a probni rok je predviđen za prva tri mjeseca.
Za prijavu potrebno je poslati životopis, motivacijsko pismo i najviše 5 novinarskih radova na email [email protected] te u predmetu maila napisati Application for Journalist Traineeship.

Više informacija moguće je pronaći na www.eui.eu.

Rok za prijavu: 29. veljače 2016.